1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Afla lucruri interesante despre dinozauri

data: 20.09.2012   |   vizualizari: 18244 vizualizari

Dinozaur ilustratExistenta istorica a dinozaurilor a fost intotdeauna intriganta, mai ales copiii sunt curiosi despre aceste creaturi monstruase care au existat cu adevarat. Dintre toate animalele, copiii si adolescenti sunt foarte curiosi in privinta lor. Filmul Jurasic Park, realizat in anul 1993, a aratat dinozauri ilustrati cu ajutorul multimedia. Filmul a fost un mare succes printre copii si oameni mari si a deschis un mare interes pentru explorarea lor.

Iata cateva lucruri interesante despre dinozauri pentru copii si adolescenti.

1. Dinozaurii au fost stapanii acestei planete peste 160 de milioane de ani. Oamenii exista pe aceasta planeta de cateva milioane de ani, insa ei au trait pe Pamant timp de 160 de milioane de ani! E imens!

Tuojiangosaurus

2. Exista diferite teorii despre disparitia dinozaurilor. Unii cercetatori considera ca au disparut din cauza lovirii unui meteorit de Pamant, in timp ce altii cred ca au disparut din cauza eruptiei unui vulcan.

3. Au existat aproape 700 de specii de dinozauri de-a lungul celor 160 milioane de ani. Cercetatorii cred acest lucru datorita fosilelor descoperite, insa considera ca au existat mai multe tipuri de dinozauri.

4. Acestia erau atat zburatori cat si nezburatori. Unii au evoluat in pasari si continua si astazi sa existe sub forma pasarilor moderne.

Dinozaur zburator

5. Fosilele de dinozauri sunt o buna sursa pentru cercetatori sa studieze lucruri despre ei. Fiecare parte din aceasta lume contine ramasite din dinozauri si se afla in sedimentele adanci.

6. Dinozaurii nu au fost creaturi foarte inteligente. Ei sunt priviti ca fiind cele mai prostute creaturi de pe Pamant. Cu toate acestea, cei care vanau sunt considerati relativ inteligenti deoarece  aveau nevoie sa gaseasca prada.

7. Dinozaurii aratau ca o soparla imensa, desi apartineau unei specii complet diferite, iar spre deosebire de soparle, acestia aveau o postura ridicata. Ei aveau sangele cald, spre deosebire de celelalte reptile, care au sangele rece.

8. Cercetatorii cred ca in ciuda caracteristicilor fizice, dinozaurii erau animale sociabile. Studiind fosilele, acestea au fost gasite in grupuri si colonii. Dovezile sugereaza ca erau parinti buni.

Schelet dinozaur

8. Desi dinozaurii aratau de parca oricand ar fi vrut sa ne manance, este surprinzator sa aflam ca majoritatea erau ierbivori.

9. Cei mai inalti faceau parte din grupul Sauroposeidon si atingeau inaltimea de 18.5 metri.  Grupul Sauroposeidon aveau picioarele din fata lungi si cele din spate erau scurte. Acest lucru ii facea sa semene cu girafele. 

Sauroposeidon

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra