1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Lucruri interesante despre calutii de mare pigmei

data: 29.03.2013   |   vizualizari: 7112 vizualizari

Calut d mare pigmeuCalutii de mare pigmei sunt animale minuscule, aproape invizibile, care se adapostesc in barierele de corali din apele din Australia, Indonezia, Japonia sau Papua. Aceste animalute dragalase au fost descoperite relativ recent. Descopera mai jos mai multe detalii interesante despre calutii de mare pigmei!

1. Calutii de mare pigmei au fost descoperiti in anul 1969 de catre scafandrul George Bargibant, de la care au primit si denumirea stiintifica de ''Hippocampus barginanti''.

2. Calutii de mare pigmei masoara doar 2 centimetri, isi schimba frecvent culoarea, in functie de plantele sau coralii de care se ataseaza. In plus, deoarece au un sistem de camuflaj bine pus la punct, acesti caluti de mare sunt aproape invizibili.

3. Culoarea calutilor de mare pigmei variaza de la rosu deschis pana la gri pal, in functie de culoarea coralilor pe langa care se adapostesc.

4. Pentru a se atasa de corali sau alte plante, calutii de mare pigmei au cozi lungi, asemanatoare reptilelor, cu care se agata.  

5. In ultimii 20 de ani au fost descoperite si alte specii de caluti de mare pigmei. De altfel, aceste noi specii au fost descoperite ''din greseala'', atunci cand in laboratoare specializate au fost analizate diverse plante marine.

Calut de mare

6. Un pui de calut de mare pigmeu apare pe lume dupa doar 11-14 zile de la depunerea oului. Dupa eclozare, puiul este ''fortata sa intre in contact cu viata marina, prin intermediul curentilor oceanici.

7. Calutii de mare pigmei se hranesc cu crustacee minuscule, zooplanton si chiar cu tesutul coralilor pe langa care se adapostesc.

8. Calutii de mare pigmei se gasesc in apele si recifele de corali din Australia, Noua Caledonie, Indonezia, Japonia, Papua Noua Guinee si Filipine.

9. Calutii de mare pigmei nu sunt capabili sa traiasca singuri, astfel ca se ataseaza unei plante-gazda. Cel mai adesea se ataseaza de corali, care le ofera si hrana necesara pentru a supravietui.

10. Deoarece sunt foarte mici, nu pot inota si nu se pot descurca fara o ancora in curentii marini puternici. In plus, calutii de mare pigmei nu pot supravietui in acvariu.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra