1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

4 animale de companie neconventionale

data: 08.04.2013   |   vizualizari: 8796 vizualizari

ChinchillaCainii si pisicile sunt animale de companie adorabile, insa daca familia ta isi doreste un animalut special, care sa iasa in evidenta, este bine sa te gandesti si la alte optiuni. Descopera mai jos patru animalute adorabile care vor deveni rapid preferatii familiei!

Chinchilla

Chinchilla este un animalutt delicat si pretios, care se acomodeaza rapid cu viata de familie. Este o rozatoare nocturna, cu multa energie. Este astfel bine sa ii creezi un habitat dinamic, astfel incat animalutul sa nu se plictiseasca. De asemenea, este bine sa fie amplasat departe de lumina directa a soarelui.

In plus, chinchilla este bine sa nu fie expusa la temperaturi mai mari de 25 de grade. Este un animal usor de intretinut, nu are nevoie aproape niciodata de baie, iar blanita nu are un miros neplacut. Poate fi dresata si raspunde foarte bine la micile trucuri. De exemplu poti invata chinchilla sa iti ofere un mic sarut in schimbul unei gustari.

Speranta de viata la chinchilla este de aproximativ 10 ani.

Specie chinchilla

Soparla Gecko

Aceste reptile cu un aspect inedit sunt animale de companie ideale pentru incepatori. Soparla Gecko este unica in regnul animal si se remarca prin pleoape (majoritatea reptilelor nu au) si prin gheare, in locul picioruselor lipicioase.

Soparla Gecko este usor de intretinut si nu are nevoie de un terariu costisitor. Mare atentie insa: nu apuca niciodata soparla de coada deoarece se ''rupe'' si apoi creste diferit!

Speranta de viata la soparla Gecko este de peste 10 ani.

Soparla Gecko

Porcusor Vietnamez

Porcusorul Vietnamez, care poate atinge si greutatea de 90 de kilograme si este un animal foarte inteligent. Unele specimene invata sa deschida frigiderul, sa inchida alarma unui ceas desteptator sau chiar sa formeze un numar de telefon.

Este insa un animal care are nevoie de mult spatiu de desfasurare. Este indicat sa locuiasca in case fara scari interioare, deaorece intampina probleme majore atunci cand trebuie sa le urce. 

Speranta de viata la porcusorul vietnamez este de 16-20 de ani.

Porcusor vietnamez

Iepure

Iepurii sunt inteligenti, calmi si prietenosi si au nevoie de atentia constanta a stapanilor. In plus, le place foarte mult sa se joace cu acestia, astfel ca interactiunea cu alte persoane este esentiala. Iepurii sunt animale care pot fi dresate, astfel ca ei pot merge chiar si in lesa.

In general, iepurii sunt animale de talie mica, insa unele specimene pot ajunge si la greutatea de 10 kilograme. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca iepurii castrati sunt mult mai sanatosi si mai sociabili si traiesc si mai mult.

Iepure

Speranta de viata la un iepure este de 10 ani.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra