1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Capusele si boala Lyme la caini

data: 17.05.2013   |   vizualizari: 10538 vizualizari

Boala lymeCapusele sunt paraziti externi care se hranesc cu sangele animalelor gazda. Prefera animalele in a caror blana se pot adaposti. Cainii sunt astfel unele dintre cele mai expuse animale la infestarea cu capuse, deoarece petrec foarte mult timp in aer liber. Descopera mai jos si alte detalii interesante despre capuse si boala periculoasa pe care o pot transmite cainilor!

Cum se transmit capusele la caini

Capusele sunt foarte active in sezonul cald, din primavara pana in toamna si traiesc in tufisuri si ierburi inalte, de unde se ataseaza rapid de cainii care sunt scosi la plimbare. Acesti paraziti prefera sa se pozitioneze in apropierea capului, gatului, picioarelor si urechilor. In cazuri severe de infestare, capusele pot fi gasite de-a lungul intregului corp al cainelui.

Cum descoperi ca animalul tau are capuse

Capusele sunt paraziti vizibili cu ochiul liber. In lunile calde ale anului este indicat sa verifici regulat cainele si sa vezi daca este sau nu infestat cu acesti paraziti. Daca gasesti o capusa, este foarte important sa ai grija cum o indepartezi. Orice contact cu sangele capusei poate transmite infectia de la caine la om!

Trateaza zona respectiva cu alcool sanitar si scoate capusa cu ajutorul unei pensete. Ai grija saa indepartezi si capul si alte parti ale corpului capusei. Deoarece infectia se dezvolta rapid, este nevoie doar de cateva ore pentru ca boala sa fie transmisa de la capusa la caine. Este astfel foarte important sa mergi cu cainele la medicul veterinar cat mai repede posibil.

Exista anumiti caini mai predispusi la infestarea cu capuse?

Capusele sunt paraziti care se intalnesc in toata lumea. Totusi, cainii care traiesc in climate mai calde sau cu multe paduri sunt mult mai predispusi la infestarea cu capuse.

Care sunt complicatiile asociate cu infestarea cu capuse la caini?

Printre complicatiile cu care se poate confrunta un caine infectat se numara:

  • pierderea masiva de sange;
  • anemia;
  • paralizia;
  • iritatiile pielii.
  • infectiile.

Capusele pot transmite de asemenea o serie de boli severe, ca de exemplu boala Lyme sau borelioza, ehrlichioza sau febra canina. Toate aceste afectiuni sunt extrem de periculoase si chiar fatale fara tratament imediat!

Cainele meu a fost muscat de o capusa! Ce trebuie sa fac?

Daca cainele tau a fost muscat de o capusa este foarte important sa o indepartezi cat mai repede posibil si apoi sa mergi imediat la medicul veterinar, care te va ajuta sa stopezi infectarea.

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este o infectie bacteriana care afecteaza oamenii, cainii, pisicile si alte mamifere. Este transmisa in special de capuse, care adesea se hranesc cu sangele rozatoarelor. Mai apoi, capusele se ataseaza de un caine sau un om si poate transmite bacteria care cauzeaza boala Lyme. Printre semnele care anunta aceasta afectiune se numara depresia, inflamarea nodulilor limfatici, scaderea apetitului alimentar si febra. De asemenea, alte simptome grave sunt si durerile si inflamatiile articulare. In cazuri grave, rinichii pot fi afectati foarte serios.

Ce trebuie sa faci daca cainele are boala Lyme?

Daca descoperi ca animalul tau a fost muscat de o capusa, este esential sa mergi de urgenta la medicul veterinar. Acesta va realiza o serie de teste de sange si va supune cainele si la cateva radiografii. De asemenea, medicul veterinar iti va oferi si cel mai bun tratament pentru cainele tau.

Boala Lyme la caini este insa cel mai eficient tratata cu ajutorul antibioticelor. Cu tratament prompt, starea de sanatate a cainelui se va imbunatati in decurs de 48 de ore.

Care sunt cele mai eficiente metode de prevenire a infectiei cu boala Lyme?

Pe piata exista o serie de produse care ajuta la distrugerea parazitilor, astfel ca este foarte bine sa le folosesti atunci cand iesi cu cainele la plimbare, in special daca locuiesti intr-o zona cu risc crescut de aparitie a capuselor.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra