1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Cele mai comune tipuri de intoxicatii la caine

data: 22.04.2013   |   vizualizari: 10426 vizualizari

Intoxicatie cainiDetinerea unui caine este de cele mai multe ori o placere si o bucurie. Necesita insa si multa responsabilitate din partea celor care au grija de animal. Atat acasa, cat si afara, cainele este expus la o serie de substante toxice, care pot fi fatale pentru el. Descopera mai jos care sunt cele mai frecvente tipuri de intoxicatii la caine!

Intoxicatia cu ciocolata

Intoxicatia cu ciocolata la caine este una dintre cele mai des intalnite tipuri de intoxicatii. Ciocolata contine o substanta activa foarte puternica, theobromina, care este similara cu cofeina. Ciocolata neagra si cacaoa contin cantitati importante de theobromina.

Printre semnele intoxicatiei cu ciocolata la caini se numara voma, diareea, deshidratarea, hiperactivitatea, temperatura corporala ridicata, hipertensiunea, tremuraturile si ritmul cardiac anormal.

De cele mai multe ori, cainele are nevoie de hidratare puternica in caz de intoxicatie cu ciocolata. Dupa ce hidratezi cainele, este indicat sa mergi la medicul veterinar pentru un control amanuntit.

Tine minte: nu recompensa niciodata cainele cu ciocolata!

Intoxicatia cu medicamente nesteroidiene

Din acest grup de medicamente fac parte ibuprofenul, diclofenacul si naproxenul, care sunt medicamente foarte raspandite si folosite in numeroase gospodarii. Intoxicatia cu medicamente rezulta in voma, diaree, sangerari intestinale, ulceratii stomacale severe si distrugerea rinichilor.

Daca suspectezi ca animalul tau de companie a consumat astfel de medicamente, mergi cu el imediat la medicul veterinar. Cei mai multi caini au nevoie de tratament si terapie antiulcer si cel putin o zi petrecuta la cabinetul veterinar.

Intoxicatia cu otrava pentru rozatoare

Aceste substante sunt folosite pentru distrugerea rozatoarelor din gospodarii, insa cainii le pot consuma cu usurinta. Consumul repetat de astfel de otravuri duce la grave probleme de sanatate pentru animalul de companie.

De altfel, efectele consumului de otrava pentru rozatoare la caini pot aparea dupa cateva zile, astfel ca la inceput nu vei sti ca animalul tau este otravit. Apoi, dupa cateva zile pot aparea sangerarile interne si externe, care pun in pericol viata cainelui.

Daca crezi ca animalul tau a fost expus la diferite substante otravitoare pentru rozatoare, mergi cu el la medicul veterinar pentru un control amanuntit.

Intoxicatia cu struguri si stafide

Orice cantitate din aceste fructe poate fi toxica pentru caine. La inceput, acest tip de intoxicatie cauzeaza voma si diaree, insa in zilele urmatoare rinichii sunt puternic afectati. Mergi imediat la medicul veterinar daca animalul tau de companie a consumat astfel de fructe. De obicei, va fi necesara spitalizarea lui timp de cel putin 3 zile.

Intoxicatia cu vitamina D

Vitamina D se gaseste in numeroase forme, astfel ca poate fi intalnita intr-o mare varietate de produse. Intoxicatia se manifesta prin voma, diaree, sangerari intestinale, convulsii, ritm cardiac anormal si distrugerea rinichilor. Acest tip de intoxicatie poate avea efecte permanente asupra sanatatii cainelui.

Cremele si unguentele pentru psoriazis sau suplimentele orale contin cantitati mari de vitamina D si sunt extrem de periculoase pentru cainiDaca animalul tau a consumat astfel de medicamente si suplimente, mergi cu el de urgenta la medicul veterinar.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra