1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Decodeaza mieunatul excesiv al pisicilor!

data: 28.03.2013   |   vizualizari: 10163 vizualizari

Mieunat pisicaMotivele pentru care pisicile miauna difera, iar schimbarile prin care aceste animale trec pe masura ce inainteaza in varsta isi pun amprenta asupra comportamentului lor. Vezi mai jos care sunt cauzele mieunatului excesiv si cum sa decodezi mesajul transmis de pisicuta ta!

Cand sunt mici, pisicile miauna pentru ca le este foame si frig sau pentru ca sunt speriate. Insa pe masura ce pisica inainteaza in varsta foloseste diferite tipuri de vocalizari pentru a comunica stapanilor starea lor.

Exista si pisici care ''vorbesc'' mai mult si care astfel vor sa comunice mai mult cu persoanele din casa. Daca pisica ta miauna mai mult decat iti doresti, incearca sa decodezi mesajul pe care ti-l transmite si apoi sa gasesti modalitatile potrivite prin care sa o linistesti.

Motivele pentru care pisicile miauna in exces:

Boala. Foarte multe afectiuni pot face ca pisica sa sufere de foame, sete sau sa aiba dureri severe. Toate aceste simptome duc la mieunat in exces. De asemenea, pisicile senioare pot suferi de tiroida sau boli renale, care rezulta in mieunat puternic. Este astfel indicat sa mergi regulat cu pisica la un control medical pentru a depista la timp eventualele probleme de sanatate.

Atentie. Pisicile sunt animale sociale, carora le place compania oamenilor si care au nevoie de atentia lor totala. Prin mieunat, ele isi cer ''dreptul'' de a fi integrate in activitatile zilnice ale familiei din care fac parte. Pentru a preveni acest lucru, incearca sa petreci cat mai mult timp cu pisica ta si sa te joci cu ea. De obicei, o pisica obosita, este tacuta.

Foame. Unele pisici miauna de fiecare data cand cineva intra in bucatarie, in speranta ca vor primi ceva bun. Pentru a preveni acest comportament, este recomandat sa oferi pisicii mancare doar atunci cand nu miauna. In plus, hrana nu trebuie folosita  ca recompena pentru momentele in care este linistita.

Bucurie. De foarte multe ori, pisicile miauna in exces atunci cand isi intampina stapanii care vin acasa dupa o zi lunga la serviciu sau dupa o absenta mai mare. In acest fel, pisica isi arata bucuria ca ii vede.

Stres. Pisicile stresate sunt mult mai vocale si isi comunica starea prin mieunat excesiv. Schimbarile din locuinta, venirea pe lume a unui nou membru al familiei, adoptarea altui animal de companie sau pierderea stapanului sunt evenimente majore in viata unei pisici. In astfel de situatii este bine sa ii acorzi mai mult timp, astfel incat sa perceapa ca schimbarile recente nu ii va afecta statutul.

Batranete. Ca si oamenii, la batranete pisicile pot suferi de o forma de confuzie mentala. Devin dezorientate si adesea incep sa ''planga'', aparent fara niciun motiv, in special in timpul noptii. Pentru astfel de situatii, cel mai bine este sa mergi la un medic veterinar, care sa prescrie pisicii medicamente de calmare.

Perioada de imperechere. Daca pisica ta nu este sterilizata, cu siguranta va fi mult mai vocala in aceste perioade. Atat femelele, cat si masculii vor mieuna excesiv, iar singura solutie este castrarea lor.  

Comentarii:

1 comentariu

Gravatar
Calarasu Ana-maria    |   28.03.2013
Foarte adevarat! Pisicuta mea miauna cand vrea atentie sau o bucatica din meniul nostru. Si intr-adevar, scoate tot felul de sunete, unele de jale, altele prin care imi raspunde cand ii strig numele si chiar atunci cand se joaca. E interesant de inteles limbajul pisicii.

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra