1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Invata cainele sa stea singur acasa

data: 17.04.2013   |   vizualizari: 11552 vizualizari

Caine acasaUna dintre cele mai eficiente metode prin care poti preveni anxietatea de separare la caine este sa il obisnuiesti sa stea singur acasa inca de cand este mic. De altfel, poti transforma aceasta experienta neplacuta in una amuzanta pentru cainele tau. Vezi mai jos ce trebuie sa faci!

Pentru a preveni anxietatea de separare la caine este bine sa il lasi treptat mai mult timp singur acasa. In acest fel, cainele nu va fi speriat si va asocia statul acasa cu o activitate placuta si relaxanta.

Viteza cu care vei progresa depinde in mare masura de reactiile cainelui. Nu trebuie insa sa lasi niciodata cainele singur acasa prea mult timp, astfel incat sa fie stresat si speriat. Daca trebuie sa pleci pentru o perioada mai lunga de timp de acasa, este indicat sa lasi cainele cu o persoana de incredere, care poate avea grija de animalul tau de companie in lipsa ta.

Ce poti face

Recompenseaza cainele pentru momentele cand este relaxat si linistit, in special atunci cand sta singur acasa. Recompensele pot fi jucarii, gustari si chiar laude, pe care cainele tau le va intelege si aprecia.

Daca in schimb cainele tau este nelinistit si nu ramane tacut in culcusul sau, este indicat sa nu ii oferi nicio recompensa. Incearca apoi sa lasi cainele singur pentru o perioada mai scurta. Lasa-l sa se obisnuiasca cu aceasta etapa, dupa care mareste din nou timpul in care il lasi singur, pana cand crezi ca reactioneaza bine.

Invata sa previi plictiseala cainelui

Exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a-ti tine cainele ocupat, atat atunci cand esti acasa, insa nu ai timp de el, cat si atunci cand esti plecat. Lasa intotdeauna o jucarie la indemana cainelui tau. Ai grija sa fie o jucarie potrivita pentru dimensiunea cainelui. De asemenea, trebuie sa fie realizata din materiale sigure, care nu vor vatama cainele.

Tot atunci cand esti plecat de acasa poti lasa si cateva gustari pentru caine. Cele pe baza de branza si carne sunt cele mai potrivite, astfel ca animalul tau de companie va avea o activitate ''delicioasa'' in lipsa ta. Cand esti pelcat ii poti oferi cainelui tau si un cub sau o minge umpluta cu hrana uscata. Pentru a ajunge la hrana, cainele va avea de muncit, ceea ce il va tine ocupat o buna parte din zi.

Trebuie sa ai insa grija sa nu oferi cainelui prea multa mancare, in caz contrar se va ingrasa. Daca ii oferi gustari atunci cand lipsesti este indicat ca aceasta cantitate de hrana sa i-o scoti de la urmatoarea masa. De asemenea, atunci cand te intorci acasa, este bine sa iei de la vederea cainelui obiectele destinate pentru joaca pe care le foloseste atunci cand esti plecat.

Mancare si miscare

Cainele va fi mult mai relaxat daca inainte de a fi lasat singur acasa a fost hranit si a facut suficienta miscare. Astfel, este foarte important sa incerci sa ''obosesti'' cainele inainte de a pleca de acasa. Mergi la o plimbare lunga prin parc, joaca-te mai mult timp cu el si in general petrece cat mai mult timp cu cainele tau. Nu uita nici sa il alimentezi corect, inainte cu 30 de minute de a pleca de acasa.

De asemenea, ai grija si ca animalul tau de companie sa isi faca toate nevoile inainte de a fi lasat singur acasa.

Evita sa iti pedepsesti cainele!

Daca in lipsa ta cainele nu a fost cuminte si a produs numeroase stricaciuni in locuinta incearca sa nu il pedepsesti atunci cand ajungi acasa. Comportamentul deviant cauzat de anxietatea de separare se poate agrava in situatia in care cainele este pedepsit! Acest lucru se intampla deoarece cainele va asocia pedeapsa cu intoarcerea ta acasa si nu cu distrugerile pe care le-a cauzat.

Astfel, cainele va deveni din ce in ce mai nervos atunci cand va astepta sosirea ta acasa, ceea ce va rezulta in latrat in exces, distrugerea obiectelor din casa si urinarea in locuri nepermise.  

Comentarii:

1 comentariu

Gravatar
Cristina    |   04.08.2014
Daca nu il pedepsesc pentru ce a facut cat a stat singur,cum sa procedez sa nu se mai repete?

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra