1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Mediul de viata potrivit pentru un caine

data: 16.04.2013   |   vizualizari: 16531 vizualizari

Mediu caineAtunci cand ai un caine este bine sa te asiguri ca acest animal de companie va primi toata atentia ta si va avea un mediu de viata potrivit nevoilor sale. Afla mai jos totul despre mediul de viata potrivit pentru un caine!

Ce trebuie sa stii

Traiul intr-un mediu rece sau umed nu este potrivit pentru un caine, care se poate imbolnavi foarte grav. In plus, un caine are nevoie de acces nelimitat catre un loc sigur unde isi poate face nevoile. In caz contrar, cainele devine foarte stresat.

De asemenea, un caine trebuie sa fie capabil sa evite lucrurile care il sperie sau care ii fac rau. Un caine va fi foarte stresat atunci cand nu are la dispozitie un loc sigur unde sa se retraga.

Cainii sunt animale foarte inteligente, care au nevoie de multa miscare si implicare in diverse activitati care sa ii stimuleze. In caz contrar, cainele va suferi foarte mult si va dezvolta diferite comportamente deviante.

Un caine are nevoie de numeroase oportunitati de a face miscare. Atunci cand este privat de miscare si plimbari in aer liber cainele va fi foarte stresat si in unele cazuri va fi chiar agresiv.

Ce trebuie sa faci

Daca detii un caine, trebuie sa ii oferi acestui animal un mediu propice de crestere si dezvoltare. Cainele are nevoie de un spatiu curat, ferit de umezeala, frig si canicula. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca animalul tau de companie are acces nelimitat la toaleta si beneficiaza zilnic de miscare si plimbare in aer liber.

De asemenea, este foarte important sa te asiguri ca animalul tau de companie are un loc sigur numai al lui, unde se poate retrage atunci cand este obosit sau cand are nevoie de liniste. Pentru a se simti bine, cainele are nevoie de numeroase jucarii, pe care sa le rontaie si cu care sa se joace atunci cand este lasat singur acasa. In caz contrar, va incepe sa roada obiectele si lucrurile din casa.

In cazul in care detii mai multi caini, este bine sa te asiguri ca au suficient spatiu de dezvoltare. In plus, fiecare caine trebuie sa aiba culcusul si bolul sau individual de mancare. In acest fel vei preveni aparitia comportamentului competitiv si chiar a luptelor.

In plus, este foarte important sa te asiguri ca animalul tau de companie traieste intr-un mediu sigur, departe de accidente sau otraviri.

Ai un caine care sta afara?

Daca locuiesti la curte, probabil te-ai gandit ca poti lasa cainele afara, intr-un cotet special. Inainte insa de a lasa cainele afara, trebuie sa te asiguri ca el este potrivit pentru un astfel de trai. Cainii de paza, mari, puternici si cu o blana groasa sunt mai rezistenti si se pot adapta la aceste conditii, insa un caine de talie mica este posibil sa nu se descurce foarte bine atunci cand este expus la diferite conditii climaterice.

Daca cainele tau sta afara, este bine sa te asiguri ca are spatiu suficient pentru miscare si odihna si ca aceste spatii sunt separate. De asemenea, daca ai mai multi caini, spatiul este bine sa fie mai mare, pentru ca fiecare sa aiba propriul teritoriu.

Cainele care sta afara are nevoie in mod obligatoriu de un cotet unde sa se retraga si care sa il apere de intemperiile meteorologice: vant, ploaie, ninsoare, frig sau canicula. Cotetul cainelui este bine sa fie amplasat intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui.

De asemenea, este foarte important ca animalul tau sa aiba acces la o sursa de apa curata si proaspata si sa fie hranit zilnic, pentru a-si mentine sanatatea si supletea. In plus, trebuie sa te asiguri ca animalul are parte zilnic de miscare si implicare in diferite activitati. Cainele care sta la curte, afara, este bine sa beneficieze de acceasi atentie ca si alte animale de companie.

Cainele care sta la curte trebuie sa intre in contact cu cat mai multe persoane si animale, astfel incat sa nu se simta marginalizat si abandonat.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra