1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Pisicile si zgariatul: Tot ce trebuie sa stii

data: 10.05.2013   |   vizualizari: 8838 vizualizari

Pisicile si zgariatulPisicilor le place sa zgarie. Oricand si oriunde. Zgarie atunci cand se joaca, cand se intind, cand isi marcheazaa teritoriul sau cand ameninta alte pisici. In plus, ghearele pisicilor trebuie sa fie in permanenta ascutite, astfel ca se vor agata de orice obiect din locuinta pentru a indeparta stratul uzat de deasupra ghearelor si pentru a-si expune ghearele proaspat ascutite, pregatite pentru inca o sesiune de zgariat.

Din nefericire, toate aceste zgarieturi distrug obiectele din casa: mobila, draperii, covoare!

Ce poti face in privinta zgarieturilor pisicii tale?

Cea mai buna strategie pe care o poti adopta in privinta zgarieturilor pisicii este sa nu incerci sa o opresti, ci sa o inveti care sunt locurile potrivite pentru zgariat. Astfel, este foarte bine sa ii oferi pisicii tale locuri speciale, unde isi poate exersa zgariatul, locuri atractive pentru ea.

Pe piata exista o serie de produse pe care pisicile isi pot exersa zgariatul. Cele mai bune sunt obiectele din carton, lemn, sisal si tapiserie. In plus, unele pisici prefera suprafetele orizontale, altele suprafetele verticale. Vezi care sunt cele preferate de pisica ta si incearca sa cumperi mai multe astfel de obiecte, pe care sa le amplasezi in mai multe locuri din casa.

Ai grija insa ca aceste obiecte pentru zgariat sa fie bine montate, astfel incat sa nu cada peste pisici. De asemenea, pisicile vor si o suprafata suficient de inalta incat sa le permita sa se intinda cu usurinta.

Incurajeaza pisica sa foloseasca ''jucariile'' pentru zgariat prin parfumarea lor cu diverse arome stimulante, ca de exemplu lavanda. De asemenea, mai poti agata si diverse jucarii pe care pisica sa le foloseasca si care sa o atraga.

Descurajeaza zgariatul in locuri nepotrivite si incearca sa acoperi sau sa indepartezi obiectele de care este atrasa pisica.

In plus, este foarte bine ca regulat sa tai ghearele pisicii. Daca prinzi pisica zgariind alte obiecte decat planseta ei speciala, bate din palme rapid sau stropeste-o cu putina apa. Totusi, este indicat sa apelezi la aceste masuri foarte rar, deoarece pisica te va asocia cu acest comportament si in timp ii va fi frica de tine.

Ce nu trebuie sa faci?

Nu forta pisica sa foloseasca planseta speciala pentru zgariat si nu incerca sa ii tragi ghearele pe aceasta suprafata. Aceasta metoda o poate speria foarte tare si in timp va evita complet planseta pentru zgariat.

De asemenea, este indicat sa nu arunci o planseta veche, atunci cand se strica. Pisicile prefera obiectele rupte si sfasiate pentru ca in astfel de materiale isi pot ascuti foarte bine ghearele. De altfel, plansetele de zgariat folosite sunt mult mai atragatoare pentru pisici, deoarece pastreaza mirosul cu care felinele s-au obisnuit si in plus le sunt familiare.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra