1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Top rase de pisici care naparlesc mult

data: 08.08.2013   |   vizualizari: 16678 vizualizari

Maine CoonTe-ai hotarat sa iti iei o pisica? Atunci trebuie sa iei in considerare o serie de caracteristici ale acestor animale, care iti vor afecta stilul de viata. Printre aceste caracteristici se numara si parul de pisica, care ramane pe hainele si mobila din casa. Trebuie insa sa stii ca exista rase de pisici care naparlesc mai mult, dar si pisici care naparlesc mai putin. Descopera in randurile de jos care sunt rasele de pisici care naparlesc cel mai mult !

Rasa de pisici himalayana

Pisica din rasa himalayana este o pisica persana cu personaliate de siameza. Afectuoasa, docila si tacuta, psica himalayana a devenit rapid una dintre rasele de pisici preferate in lumea intreaga. Un adevarat animal de companie, himalayana ofera zilnic momente pretioase si capteaza atentia tuturor persoanelor care se afla in casa.

Totusi, aceasta pisica are un punct slab: naparleste foarte mult. Astfel, blana lunga si frumoasa a pisicii din rasa himalayana are nevoie de periere zilnica. De asemenea, si baile lunare sunt necesare pentru a indeparta eficient firele moarte de par.

Rasa de pisici persana

Foarte indragita in lumea intreaga, pisica din rasa persana este linistita si afectuoasa. Reprezinta un animal de companie – ornament pentru orice locuinta, deoarece ii place la nebunie sa stea in bratele stapanilor. Se ataseaza si de copiii, cu care formeaza o legatura puternica. Prefera locuintele linistite, departe de zgomote sau persoane foarte agitate.

In plus, pisica din rasa persana trebuie periata zilnic. Deoarece are o blana lunga si stufoasa, naparleste foarte des. Blana trebuie periata zilnic cu o perie sau un pieptene din cauciuc, iar baile lunare sunt binevenite.

Rasa de pisici Ragdoll

Foarte pozitiva si jucausa, pisica din rasa Ragdoll invata rapid numeroase trucuri si are un comportament placut. Este una dintre cele mai indragite rase de pisici si un adevarat animal de companie, foarte atasat de familie.

Poate fi insa mai dificil de intretinut, deoarece are o blana groasa si stufoasa, care naparleste sezonier. Astfel, blana necesita periere zilnica si bai lunare.

Rasa de pisici siberiana

Originara din Rusia, pisica din rasa siberiana este un animal de companie luxuriant, cu o blana bogata si lunga, foarte groasa. In ciuda climatului din care provine, pisica siberiana este extrem de afectuoasa si atasata de oameni. Ii place sa se joace si sa isi petreaca tot timpul alaturi de stapani. Are o inteligenta peste medie si invata rapid diverse trucuri.

Blana pisicii din rasa siberiana naparleste de doua ori pe an, primavara si toamna, insa si in restul timpul produce o cantitate mare de par. Periatul zilnic este necesar pentru a indeparta firele moarte de par. In plus, blana acestei pisici este rezistenta la apa, astfel ca este foarte dificil sa fie spalata.

Rasa de pisici norvegiana de padure

Tandra si prietenoasa, pisica norvegiana de padure se ataseaza foarte mult de membrii familiei, inca nu necesita o atentie speciala. Inteligenta si independenta, pisica norvegiana de padure se adapteaza oricarui mediu si devine rapid preferata familiei.

Blana sa lunga si stufoasa necesita insa ingrijire zilnic, deoarece naparleste foarte des si foarte mult. Sunt ideale si baile, insa la fel ca si pisica din rasa siberiana, blana acestei pisici este dubla si rezistenta la apa, astfel ca necesita un efort mare.

Rasa de pisici Nebelung

Linistita, afectuoasa si timida, pisica nebelung este o prezenta delicata in orice locuinta. Se ataseaza foarte mult de stapani si prefera sa isi petreaca tot timpul cu acestia. Adora sa se joace si sa se implice in cat mai multe activitati din casa.

Blana eleganta si supla a acesti pisici este insa lunga si naparleste destul de des, lucru care poate constitui o problema pentru persoanele care isi doresc o pisica. Pentru a indeparta firele moarte de par, blana necesita periere zilnica.

Alte rase care naparlesc mult: Maine Coon, Cymric, Chartreux, Ragamuffin, American Curl, Albastru de Rusia, Selkirk Rex si American Bobtail.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra