In China a fost descoperita o fosila de acum aproximativ 160 de milioane de ani. Fosila pastreaza amprente ale penelor si ii ajuta pe cercetatori sa inteleaga modul in care pasarile au evoluat din dinozauri.
Aceasta descoperire ofera date importante si despre cum a aparut zborul. Fosila descoperita de cercetatori in provincia chineza Liaoning are o lungime de 50 de centimetri si dispune de caracteristici scheletice foarte primitive. Fosila a primit denumirea stiintifica de Aurornis xui.
Potrivit oamenilor de stiinta, Aurornis xui este o pasare extrem de primitiva, un stramos foarte vechi al pasarilor, care au evoluat din dinozauri. Paul Barrett, cercetator la Natural History Museum din Londra, arata ca recentele descoperiri ofera informatii fascinante despre aparitia pasarilor si despre experimentele evolutive care au precedat acest eveniment.
Astfel, la primele pasari care au evoluat din dinozauri au aparut modificari subtile la nivelul aripilor, soldurilor, muschilor pieptului sau centurii scapulare, schimbari si modificari care ajutau aceste animale sa zboare.
Categorie: Stiri
0 comentarii
Nici un comentariu