1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Copii cu autism ajutati de animalele de companie

data: 08.08.2012   |   vizualizari: 7347 vizualizari

Copii cu autism ajutati de animalele de companie Animalele de companie au o putere benefica asupra copiilor cu autism, insa nu inlocuiesc tratamentul de specialitate. Animalele de companie, indiferent care sunt acestea, ajuta parinții sa aiba un copil cu autism recuperat, iar acest lucru se obține prin combinarea mai multor metode de tratament.

Cercetatorii au descoperit ca acei copii cu autism care au avut un animal de companie dupa  varsta de 5 ani arata o imbunatațire a abilitaților de a imparți cu ceilalți și ofera sprijin, in timp ce copiii cu autism care au avut de la inceput un animal de companie nu au aratat o asemenea imbunatațire. Acest lucru nu inseamna ca toți parinții de copii autiști ar trebui sa se grabeasca sa adopte un animal. Absolut deloc! Oricum, studiul a fost mic și se cunoaște foarte puțin despre masura in care animalele de companie pot influența dinamica dezvoltarii copiilor, prin urmare este nevoie de studii viitoare, susțin cercetatorii.

Cu siguranța nu vrem ca familiile sa fie stresate de ideea de a adopta un animal de companie daca nu-l doresc cu adevarat. Mulți parinți considera ca un animal de companie i-ar aduce in pragul nebuniei.

„Am patru copii (doi cu sindromul Asperger și unul cu autism), un soț și doua pisici. Fiica mea de 11 ani iși dorește un cațel, insa sunt sigura ca nu aș mai putea avea grija de inca un suflet fara sa fiu internata la psihiatrie” – a declarat dr. Halladay, cercetator.

„Este mai ușor sa fii cu animalele decat cu oamenii deoarece acestea nu fac glume pe seama ta. Poate ca animalele nu ințeleg limba oamenilor, insa daca ar putea ar ințelege-o. Cainii vor doar sa te faca fericita. Insa iubesc animalele in mod egal” – a declarat fiica cercetatoarei. „Ma simt atat de confortabil in jurul lor. Le vorbesc. Cu una dintre pisici, ne-am creat propria noastra lume. Vorbim despre lucruri care ar avea sens doar daca ai cunoaște-o” – a continuat fetița.

Explicația pentru rezultatele studiului ar putea fi data de noutatea unui animal de companie care stimuleaza copilul cu autism sau ar putea fi o metoda de a apropia familia și a crește numarul de interacțiuni dintre membrii familiei. Studiul a fost publicat pe 1 August 2012.

Afla mai multe despre efectele benefice ale deținerii unui animal de companie citind articolul Legatura dintre caini și tinerețe. Exista? și Un animal pentru cei care au avut o copilarie nefericita.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra