1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Leu la deschiderea anului universitar

data: 30.08.2012   |   vizualizari: 7368 vizualizari

In onoarea inceperii unui nou an scolar, Universitatea Loyola Marymount din Los Angeles, California, si-a aratat spiritul de scoala intr-un mod inacceptabil pentru unii. In loc sa sarbatoreasca deschiderea unui nou an scolar cu mascota leu pe nume Iggy, multi studenti au fost socati sa vada un leu adevarat, tinut in cusca in gradina universitatii.

Leu

Leul Felix apartine lui Eric Weld si Hollywood Animals, o companie din Santa Clarita, California, care inchiriaza animale pentru filme, televiziuni si evenimente speciale. Firma detine cinci tigri bengalezi dresati pentru televiziune, 12 lei si leoaice, ursi grizzly, elefanti africani, maimute, cinci leoparzi, hiene si multe alte animale. Am putea spune ca este o adevarata gradina zoologica!  

Leul Felix a fost cumparat de la un crescator din Minnesota cand avea 3 luni si a fost dresat sa se comporte ca un caine: sa poarte haine, sa lucreze cu alte animale si oameni. El a jucat deja in filme ca Evan Atotputernicul si Avem un zoo.

Universitatea Loyola Marymount a inchiriat acest leu de 13 ani pentru a le face o surpriza placuta studentilor, iar evenimentul a fost organizat de asociatia studentilor de la aceasta universitate si aprobat de catre presedintele ei.

Desi universitatea a crezut ca a aduce acest leu este o idee buna, totusi a ramas neinteleasa. Comparativ cu gradinile zoologice si parcurile de distractie, o institutie de invatamant superior are capacitatea intelectuala de a lua decizia corecta cand vine vorba de a respecta animalele salbatice. Platind o firma privata pentru inchirierea unui animal salbatic, Universitatea Loyola Marymount devine un jucator in plus care perpetueaza desconsiderarea fata de bunastarea animalelor.

Un student din asociatia care a organizat un asemenea eveniment spune ca „leul oricum este obisnuit cu astfel de lucruri”. Felix nu a fost doar mascota a sute de studenti, insa a mai fost nevoit sa indure si temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Un asistent al directorului Departamentului de  Comunicare si Relatii Publice de la Universitatea Loyola Marymount a declarat ca „studentii sunt responsabili cu organizarea evenimentelor universitatii pentru a deveni mai sarguinciosi”. Totusi, credem ca este nevoie de o oarecare supraveghere a acestor activitati.

Leu in cusca

Multi studenti au fost suparati pe aceasta initiativa a asociatiei. Pe pagina de Facebook a universitatii, studenta Sophia a postat: „Sunt dezamagita ca o institutie care promoveaza justitia sociala a adus un animal salbatic intr-o cusca pentru a se uita sute de studenti la el. A folosi un leu pentru a promova ceva este la limita cruzimii asupra animalelor. Nu trebuie sa respectam doar demnitatea  oamenilor, ci si pe a tuturor creaturilor care simt”.

Speram ca toata dezamagirea pe care au afisat-o studentii de la aceasta universitate fata de aducerea unui animal salbatic pe post de mascota va tine departe orice intentie a institutiilor de a repeta evenimentul. Acest eveniment a slabit misiunea pe care o promova Universitatea Loyola Marymount, aceea de a indemna la invatare si justitie sociala.

Presedintele asociatiei studentilor si directorul institutiei nu au dorit sa comenteze acest eveniment. 

Pentru a afla mai multe despre animalul leu si care este mediul lui natural, te invit sa citesti articolul dedicat regelui animalelor

Te invit sa dezbatem impreuna acest eveniment si sa aflam pareri. 
Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra