1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Terapia asistata de animale pentru detinuti – prima oara in Romania

data: 05.02.2013   |   vizualizari: 6906 vizualizari

Caine si detinutAstazi, 5 februarie 2013, s-a lansat primul proiect din Romania de terapie asistata de animale pentru detinuti. Astfel, fiecare din cei 6 detinuti de la Penitenciarul Jilava si Penitenciarul Satu Mare vor dresa timp de 2 luni, de 2 ori pe saptamana un caine comunitar.

Acest program este realizat in parteneriat cu ANP (Asociatia Nationala a Peniteciarelor), Asociatia „Angel Dog” Satu Mare, Ringstar Club si Asociatia Portico. Banii pentru programul de terapie asistata de animale pentru detinuti sunt proveniti de la sponsori, parteneri si organizatiile non-guvernamentale.

La finalul celor doua luni de desfasurare al programului de terapie asistata de animale pentru detinuti, cei 6 caini vor trece printr-un examen de evaluare a competentelor dobandite, iar detinutii vor primi calificarea de „asistent dresor”.

Detinutii participanti in programul de terapie asistata de animale isi ispasesc pedeapsa intr-un regim deschis, au o purtare foarte buna in penitenciar, au cel putin douasprezece clase si si-au ispasit o mare parte din pedeapsa. 

Programul de terapie asistata de animale incepe sa devina popular in Romania, infiintandu-se chiar un curs postuniversitar la Univeristatea Babes-Bolyai de activitati asistate de animale, pentru imbunatatirea calitatii vietii oamenilor si animalelor.

Beneficiari ai programului de terapie asistata de animale pentru detinuti suntem cu totii. Detinutii, persoanele private de libertate, obtin o calificare utila pentru facilitatea reintegrarii in societate; cainii comunitari ce vor fi educati au sanse mai mari in a-si gasi un stapan sau vor fi caini de terapie si noi, cetatenii, pentru ca avem mai putini caini comunitari.

Acest program de terapie asistata de animale pentru detinuti ne va ajuta sa percepem intr-un mod diferit persoanele private de libertate si anume ca fiind persoane capabile sa stabileasca o relatie cu un animal, persoane sensibile si care isi pot gasi un loc in societate dupa iesirea din penitenciar.

Felicitam aceasta initiativa si ne exprimam dorinta, alaturi de cei care au lansat primul program de terapie asistata de animale pentru detinuti, ca acesta sa fie inceputul unui proiect pe termen lung de reintegrare a detinutilor si cainilor comunitari la nivel national.

Terapia asistata de animale pentru detinuti

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra