1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Tim Burton, câinii şi noul lui film, Frankenweennie

data: 28.08.2012   |   vizualizari: 7274 vizualizari

FrankenweenieIn noul film animat 3D Frankenweenie Tim Burton, in colaborare cu Disney, ilustreaza o poveste despre un baiat si cainele sau. Povestea este inspirata de cartea autoarei Mary Shelley – Frankestein. In film, baiatul Victor isi pierde cainele si foloseste puterea stiintei pentru a-l readuce la viata. Parintii lui Victor incearca sa-l consoleze, insa acesta inventeaza un mecanism bazat pe electricitate pentru a-l readuce la viata pe preaiubitul sau caine. Desi tinut bine, Sparky, cainele, scapa si toata lumea afla despre ce a facut baiatul.

Filmul este programat sa apara pe 5 octombrie 2012.

Frankenweennie, scrisa de John August, este o poveste bazata pe o idee originala a lui Tim Burton. Cand era copil, lui Burton ii placea sa se uite la filmele clasice horror, iar preferatul lui era Frankestein. In Frankenweennie, ce a fost atat de convingatoare pentru Tim a fost povestea baiatului si a cainelui sau. ”Motivul pentru care am dorit sa fac acest film a fost pentru ca am crescut si imi plac in continuare filmele horror. Si pentru relatia pe care am avut-o cu un anumit caine atunci cand eram mic. Este relatia speciala pe care o ai in viata. Cainii nu traiesc cat oamenii si inevitabil treci prin experienta finalului acestei relatii. Astfel incat, in combinatie cu povestea lui Frankestein, acest lucru este foarte puternic pentru mine, o amintire foarte personala.”

Tim Burton

Mai mult de 200 de papusi si obiecte au fost create pentru Frankenweenie. Prima papusa creata pentru film a fost Sparky, dand tonul intregului film. Timp Burton avea o idee clara despre comportamentul si caracterul lui Sparky si a dorit sa se miste si sa se comporte ca un caine adevarat. Pentru film au fost facute sute de papusi Sparky, studioul fiind intotdeauna plin.

In felul acesta, Tim Burton reuseste sa retraiasca o parte din copilaria sa cu ajutorul personajului Victor. Este un film despre implinirea dorintei copilului Tim si a tuturor celor care au iubit un caine.

 

Alte filme regizate de Timp Burton: Umbre intunecate (2012), Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street (2007), Alice in Tara Minunilor (2010), Pestele cel Mare (2003), Charlie si Fabrica de Ciocolata (2005), Edward Maini-de-foarfece (1990), Legenda calaretului fara cap (1999), Ed Wood (1994), Batman se intoarce (1992), Viata de stafie (1988).

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra