1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

AMERICAN CURLAmerican Curl
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume American Curl
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 3 - 6 kg
Blana Scurta sau lunga
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata 12 - 16 ani

Pisica American Curl poate avea un loc binemeritat in top 10 rase preferate. Urechile adorabile si personalitatea minunata o face pur si simplu irezistibila!

Origine si istoric

American Curl este una dintre cele mai noi rase de pisici. Urechile distinctive ale pisicii American Curl s-au format dintr-o mutatie genetica ce a fost observata pentru prima oara la Shulamith, o pisica ratacita, cu o blana lunga si matasoasa si urechi ciudate, ce aveau varfurile intoarse spre spate.

Pisica Shulamith a avut patru pui cu un tata necunoscut, iar doi dintre ei aveau urechile asemenea mamei. In urma unor investigatii, s-a stabilit ca urechile se curbau datorita unei gene dominante. Din acel moment, anul 1983, s-a inceput dezvoltarea rasei American Curl. Toate pisicile American Curl sunt descendentele pisicii Shulamith. 

pisica-american-curl-tigrata-origine-si-istoric

 

Descriere fizica

Primul lucru pe care il observi, bineinteles, la pisica American Curl sunt urechile curbate. Nu toate urechile sunt identice, unele pot fi mai curbate, altele mai putin, insa in orice caz e nevoie de 16 saptamani pentru ca urechile pisicii American Curl sa ia forma definitiva. Urechile sunt largi la baza si curbate la varf. Ideal ar fi ca acestea sa nu se curbeze prea tare incat sa atinga capul.

Pisica American Curl are un corp subtire si bine proportionat. Blana sa este matasoasa, usoara, delicata, fara un strat interior. Pisica American Curl poate fi gasita in multe variante de culoare, atat cu blana lunga cat si cu blana scurta.

Este indicat sa adopti o pisica American Curl dupa varsta de 4 saptamani incat vei vedea exact forma urechilor. Chiar daca acestea nu vor arata perfect, acest lucru nu va afecta personalitatea minunata a pisicii. 

rasa-american-curl-cu-blana-lunga-urchi-curbate

 

Comportament si personalitate

Pisica American Curl este iubitoare si foarte afectuoasa. Se adapteaza usor si este temperata. Cateodata va intra in bucluc sau te va hartui doar ca sa primeasca atentie de la tine.

Pisica American Curl este cunoscuta pentru faptul ca ii place sa te ajute in bucatarie. Este foarte potrivita pentru o familie cu copii. Este in mod natural inteligenta si incisiva, petrecandu-si o buna bucata de timp explorand mediul inconjurator si jucandu-se.

Pisica American Curl este foarte draguta cu copiii, facand-o o alegere foarte buna pentru familii. Daca esti parinte, e bine sa supraveghezi copilul cand se joaca cu pisica American Curl pentru a nu o trage de urechi sau coada. Este foarte prietenoasa inclusiv cu cainii, deoarece are o personalitate foarte amabila. Este important sa introduci noile animale de companie treptat pentru a se obisnui reciproc.

Ingrijire si hrana

Blana pisicii American Curl, fie in varianta scurta sau lunga, se poate intretine usor. O periere saptamanala este suficient pentru a mentine frumusetea blanii. Pisica American Curl cu blana scurta are tendinta de a naparli mai mult decat cea cu parul lung.

Mai este nevoie sa ingrijesti dantura pisicii prin perierea acesteia si o data pe saptamana este mai bine decat deloc. Taie-i unghiile o data la cateva saptamani. Indeparteaza mizeria din jurul ochilor cu o bucata de bumbac.

Pastreaza in permanenta curata litiera pisicii American Curl deoarece este foarte pretentioasa in privinta „toaletei” sale. 

pisica-american-curl-alba-pretentioasa

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Rasa American Curl este bine vazuta datorita sanatatii, rezistentei si adaptabilitatii  sale. Nu are defecte genetice sau predispozitii pentru anumite afectiuni si rareori se imbolnaveste. Puii de pisica American Curl au o imunitate ridicata si raspund bine la tratamentele de imunizare.

In timp ce unii cred ca urechile pisicii American Curl sunt un defect, acestea defapt provin de la o mutatie genetica  si este o caracteristica normala. Este o trasatura estetica si distinctiva care nu afecteaza auzul. 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra