1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

AMERICAN SHORTHAIRAmerican Shorthair
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume American Shorthair
Tara de origine America de Nord
Greutate 3,5 - 7 kg
Blana Scurta si deasa
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata 15 - 20 ani

Sociabila, prietenoasa si inteligenta, pisica din rasa American Shorthair este un companion de nadejde pentru orice familie care iubeste felinele. Se adapteaza rapid la orice mediu si participa la toate activitatile familiei din care face parte.  

Origine si istoric

Istoricul pisicii din rasa American Shorthair incepe in anul 1620, atunci cand corabia Mayflower a ajuns in Statele Unite ale Americii cu primii pelerini din Anglia, care isi doreau o viata mai buna.

Colonistii au luat cu ei la bord si cateva pisici care sa tina sub control populatia de soareci si sobolani si sa le protejeze astfel proviziile de hrana. Abilitatile lor vanatoresti au facut ca aceste pisici sa fie foarte apreciate de marinari. La debarcarea pe taram american, aceste pisici s-au incrucisat cu pisicile locale. Rezultatul a fost pisica din zilele noastre, cunoscuta sub numele de American Shorthair.

Pisicile din rasa American Shorthair, ca si descendentii lor de pe corabia Mayflower, erau apreciate pentru abilitatile lor si erau folosite in bacanii si gospodarii, pentru protejarea proviziilor si pentru distrugerea populatie de rozatoare.

In anul 1895, pisica din rasa American Shorthair a aparut la primul concurs organizat pentru iubitorii de feline. Rasa a fost recunoscuta oficial in anul 1906.  

american-shorthair1-origine-si-istoric

 

Descriere fizica

Pisica din rasa American Shorthair este cunoscuta pentru expresia sa tandra. Este o pisica musculoasa si bine dezvoltata, cu corpul acoperit cu blana de diferite culori si modele. Corpul acestei pisici este usor mai lung decat coada, pieptul este larg si bine dezvoltat.

Pisica din rasa American Shorthair are un cap rotund, cu ochi mari si alerti, de diferite culori, de la galben la verde.

Blana pisicii din rasa American Shorthair este ''disponibila'' in peste 80 de culori si modele. La maturitate, pisica din rasa American Shorthair atinge greutatea de 7 kilograme.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa American Shorthair este o pisica afectuoasa si prietenoasa, care se adapteaza rapid in orice familie, unde devine un companion excelent. Chiar daca nu necesita atentie constanta, pisica din aceasta rasa este foarte fericita atunci cand este inconjurata de oameni. In plus, ii place sa fie tinuta in brate si chiar sa doarma cu stapanii sai.

Pisica din rasa American Shorthair nu se plictiseste singura, insa apreciaza compania oamenilor ssi jocurile interactive, care ii pun inteligenta si curiozitatea la incercare. Aceasta pisica este inteligenta, usor de dresat si dispusa sa invete trucuri noi, cu care sa isi distreze privitorii.

Deoarece este un animal foarte sociabil, pisica din rasa American Shorthair accepta compania si altor animale de companie, inclusiv caini.  

rasa-american-shorthair-familie

 

Ingrijire si hrana

Blana scurta a pisicii din rasa American Shorthair este bine sa fie periata odata pe saptamana, pentru a-si mentine supletea si stralucirea. Aceasta pisica nu are nevoie aproape niciodata de baie, in special daca traieste in apartament.

Ocazional, este indicat sa ii fie taiate unghiile si curatate urechile. De asemenea, este bine sa ii fie spalati si dintii, pentru a preveni problemele dentare.

De asemenea, este bine sa fie hranita de doua ori pe zi, cu hrana de calitate. Este indicat sa nu exagerezi cu cantitatile de hrana, deoarece aceasta pisica este predispusa la obezitate.  

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisica din rasa American Shorthair este sanatoasa si viguroasa. Insa ca orice rasa de pisici, si American Shorthair este predispusa la anumite afectiuni. Cea mai des intalnita afectiune la pisica din aceasta rasa este cardiomiopatia hipertrofica, o boala care cauzeaza intarirea muschiului cardiac.

Pisica din rasa American Shorthair este cunoscuta pentru speranta mare de viata, de aproape 20 de ani!  

pisica-american-shorthair-cardiomiopatia-hipertrofica

 

Conditii de viata

Pisica din rasa American Shorthair este potrivita pentru orice familie iubitoare de feline. Se adapteaza rapid oricarui mediu si devine un companion de incredere pentru intreaga familie. Se intelege bine si cu copiii si cu alte animale de companie si poate locui atat la casa cu curte, cat si la apartament.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra