1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

AMERICAN WIREHAIRAmerican Wirehair
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume American Wirehair
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 3,5 - 5 kg
Blana Scurta, deasa si sarmoasa
Speranta de viata 10 - 15 ani

Pisica din rasa American Wirehair este afectuoasa, prietenoasa si jucausa, fiind un companion ideal pentru orice familie. Se adapteaza rapid oricarui mediu si se intelege foarte bine atat cu copiii, cat si cu alte animale de companie.  

Origine si istoric

Pisica din rasa American Wirehair este produsul unei mutatii naturale spontane. Prima pisica cu blana sarmoasa a aparut la mijlocul anilor 1960 in statul New York. Un crescator experimentat de pisici a vazut potentialul acestei mutatii si a continuat incrucisarile, pana la obtinerea rasei American Wirehair.

Pentru obtinerea acestei rase au fost folosite si pisici din rasa American Shorthair. De altfel, aceste doua rase de pisici sunt similare, cu exceptia texturii blanii.  

rasa-american-wirehair-blana-sarmoasa

 

Descriere fizica

Blana pisicii din rasa American Wirehair este unica in lumea felinelor domestice. Este casanta, fragila, iar fiecare fir de par este indoit sau carliontat. De asemenea, blana este densa si aspra la atingere. Blana este de diferite culori si modele, asemanatoare cu blana pisicii din rasa American Shorthair.

In plus, pisica din rasa American Wirehair are mustatile carliontate. Corpul pisicii este de dimensiuni medii, musculos, cu o structura osoasa moderata. Capul este rotund, cu obraji inalti, ochi mari, urechi medii si rotunde la varf.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa American Wirehair este afectuoasa si prietenoasa si se adapteaza imediat la nevoile oricarei familii. Este un companion excelent pentru oricine, de la tineri la batrani. Este de asemenea si un tovaras de joaca potrivit pentru copii, deoarece este jucausa si toleranta.

Unele pisici din rasa American Wirehair adora sa stea in bratele stapanilor, in timp ce altele nu. Totusi, toate pisicile din aceasta rasa sunt fericite sa petreaca cat mai mult timp alaturi de stapanii lor.

Masculii din rasa American Wirehair sunt mai relaxati si mai calmi, in timp ce femelele sunt mai agitate si vor sa participe la toate activitatile din casa. De altfel, pisica din aceasta rasa nu se plictiseste niciodata singura, insa apreciaza jocurile interactive care implica vanatoarea si prinderea anumitor obiecte.

Pisica American Wire este inteligenta, usor de dresat si dornica sa invete lucruri noi. Deoarece sunt animale sociale, pisica din aceasta rasa se intelege si cu alte pisici din locuinta. De asemenea, accepta si cainii.

Totusi, pisica American Wirehair nu este foarte vorbareata, insa expresiile sale faciale te vor anunta care sunt starile ei. In plus, aceasta pisica are multa rabdare, caracteristica care o ajuta foarte mult in jocurile sale de vanatoare.  

pisica-american-wirehair-inteligenta

 

Ingrijire si hrana

Blana pisicii din rasa American Wirehair are nevoie de foarte putina intretinere. Deoarece firele de par sunt foarte casante, este indicat sa fie periata cat mai rar, aproape niciodata. In schimb, aceasta pisica are nevoie de bai ocazionale, pentru a indeparta firele de par moarte, dar si pentru a degresa blana care este mult mai grasa decat a altor pisici. Este bine sa obisnuiesti pisica inca de mica cu baile, astfel incat aceste momente sa devina experiente placute.

De asemenea, pisica din rasa American Wirehair are nevoie sa ii fie taiate unghiile regulat. In plus, este bine sa ii cureti si urechile si dantura de cateva ori pe luna.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa American Wirehair este in general sanatoasa si viguroasa. Insa ca orice rasa de pisici poate fi afectata de diverse afectiuni. Deoarece este foarte similara cu pisica din rasa American Shorthair, pisica American Wirehair a mostenit de la aceasta anumite afectiuni, printre care si cardiomiopatia hipertrofica.

Speranta de viata la pisica din rasa American Wirehair este de 12-14 ani.  

Conditii de viata

Pisica din rasa American Wirehair este ideala pentru orice familie care o va iubi si ii va acorda atentia de care are nevoie.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra