1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BRAC DE WEIMARBrac de Weimar
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Brac de Weimar
Greutate 23-32 kg
Inaltime 56-70 cm
Blana Scurta si deasa.
Culoare Gri
Cu o statura impresionata, blana gri de o frumusete deosebita si un corp suplu, cainele din rasa Weimar este ideal pentru viata de familie, in special daca este bine dresat. In trecut, prin excelenta o rasa de vanatoare, astazi bracul de Weimar este un companion desavarsit. 

Origine si istoric

Membrii curtii regale de la Weimar au creat aceasta rasa de caini la inceputul secolului al XIX-lea. Vanatori excelenti, membrii familiei regale si-au dorit un caine care sa posede mult curaj, inteligenta si un miros exceptional, pentru a fi de ajutor la partidele de vanatoare de ursi sau caprioare. Astfel, cainele din rasa Brac de Weimar este rezultatul incrucisarilor repetate dintre mai multe rase de caini de vanatoare. 
 
Bracul de Weimar este un caine de viteza, foarte viguros si versatil, capabil sa alerge, sa inoate si sa haituiasca prada. 
 
In Germania, rasa de caini Brac de Weimar este inca folosita pentru vanatoare, deoarece se descurca foarte bine atat pe teren, cat si in apa. 
pui-brac-de-weimar-caine-de-viteza
 

Descriere fizica

Bracul de Weimar este un caine de talie mijlocie spre mare, solid, atletic si foarte rezistent. Principala caracteristica a acestui caine este blana scurta si deasa, de un gri profund, reminiscenta a incrucisarilor repetate cu Marele Danez.
 
Bracul de Weimar este un caine musculos, bine proportionat. Are un nas lung si puternic si un maxilar solid. Pana la varsta de 6 luni, puii au ochii albastri, dupa care capata culoarea chihlimbarului. Corpul bracului de Weimar este lung si puternic.
 
Bracul de Weimar atinge o inaltime de 56-70 de centimetri si o greutate de 23-32 de kilograme. 

Comportament si personalitate

Cainii din rasa Brac de Weimar sunt animale devotate, care isi doresc sa fie in permanenta in apropierea stapanilor. Sunt ideali pentru persoanele active, care petrec mult timp in aer liber si care practica diverse activitati sportive. In general, masculii de Brac de Weimar sunt mai afectuosi si prietenosi, in timp ce femelele sunt mai indraznete. Insa majoritatea cainilor din rasa Brac de Weimar sunt foarte sociabili si supusi stapanilor.
 
In plus, sunt sensibili, inteligenti si dornici sa faca pe plac celor din jur. Datorita personalitatii sale curajoase si alerte, cainele din rasa Brac de Weimar este si un bun animal de paza. 
 
Daca nu este bine instruit, acest caine poate deveni extrem de agasant: va latra foarte mult, va roade obiectele din casa si va alerga pisicile din locuinta. 
 
Persoanele care detin caini din rasa Brac de Weimar trebuie sa inceapa dresajul lor inca din perioada in care sunt pui, pentru a evita probleme de comportament mai serioase.
rasa-brac-de-weimar-animale-devotate
 

Ingrijire si hrana

Blana scurta a cainelui din rasa Brac de Weimar este usor de intretinut: odata pe saptamana trebuie periata cu o perie aspra, care sa indeparteze mizeria si firele moarte. Acesti caini naparlesc des, astfel ca in aceste perioade au nevoie de un periat mai intens. Daca este crescut in apartament, cainele din rasa Brac de Weimar nu se va murdari prea mult, astfel ca o baie la cateva luni este suficienta. 
 
Deoarece este foarte activ, picioarele si ghearele acestui caine au nevoie de o grija speciala. Ghearele trebuie taiate regulat, cel putin odata pe saptamana. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Cainele din rasa Brac de Weimar este mai expus la balonare decat alte rase de caini. In aceste conditii este bine ca acest caine sa fie hranit de mai multe ori pe zi, cu portii mici. De asemenea, acest caine este predispus si la numeroase probleme osoase. 

caine-brac-de-weimar-balonare

 

Conditii de viata

Bracul de Weimar agreeaza  si viata de apartament, daca beneficiaza zilnic de plimbare li miscare. Este insa ideal pentru traiul la curte, unde sa aiba spatiu suficient pentru alergat si joaca. Acestor caini nu le place sa fie lasati singuri prea mult timp, se plictisesc si tncep sa latre si sa roada obiectele din casa. 

Dresaj

Bracul de Weimar este un caine inteligent, care raspunde foarte bine la comenzi si la dresaj, in special daca aceste activitati incep de la varste fragede.

 

Articole recomandate

Cao

Cao

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra