1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BULL TERRIERBull terrier
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Bull terrier
Cod rasa Grupa 3, numarul 11
Tara de origine Anglia
Greutate 22-38 kilograme
Inaltime 45-55 centimetri
Blana Scurta
Culoare Alba, tricolora
Capacitate la nastere 6-10 pui
Speranta de viata 9-12 ani

Origine si istoric

Istoria cainelui bull terrier dateaza din anul 1835, cand a fost creat prin incrucisarea unui Bulldog cu rasa deja disparuta numita terrier englez. Rasa obtinuta a fost incrucisata cu pointerul spaniol pentru a obtine un caine de dimensiuni mai mari. 

Cainele bull terrier era cunoscut drept "gladiatorul" datorita ferocitatii cu care se lupta in ring. Ulterior, in anul 1860, un crescator pasionat de aceasta rasa a creat varianta complet alba a rasei bull terrier si a fost denumita "cavalerul alb". 

Descriere fizica

Cainele bull terrier este de marime medie si are un cap mare, de forma ovala. Forma ochilor este unica, este triunghiulara, sunt mici insa patrunzatori. Rasa bull terrier poate avea doua variante: alba sau colorata. Varianta alba prezinta pete pe fata, insa restul corpului este alb complet. Varianta colorata a cainelui bull terrier, poate avea blana castanie, maroniu inchis, rosiatica, cenusie si aba sau tricolora. 

Cainele bull terrier poate avea o inaltime cuprinsa intre 51 si 61 centimetri si o greutate de 20-36 kilograme. Corpul sau este compact, musculos si robust. Este acoperit de o blana scurta si stralucitoare. Urechile sunt subtiri, deschise si ridicate. Gatul este drept, musculos, pieptul este adanc si picioarele au oase mari. Coada cainelui bull terrier este scurta si o tine ridicata.  

Bull terrier alergand

Comportament si personalitate

Niciodata nu se da in laturi, cainele bull terrier este foarte prietenos, extravertit si mereu doritor sa se distreze, fericit sa te vada. Este anormal ca un caine bull terrier sa fie timid si sa evite contactul cu oamenii. 

Cainele bull terrier este descris ca fiind curajos si plin de viata. Acestea sunt trasaturi bune, insa pot deveni indezirabile daca ii permiti cainelui bull terrier sa devina posesiv sau gelos. 

In cazul in care cainele bull terrier nu este dresat de mic si nu este invatat sa socializeze, se poate transforma intr-un animal de companie agresiv cu oamenii si alte animale. 

In rest, cainelui bull terrier ii place contactul cu oamenii. Dar pe de alta parte, poate obisnui sa roada obiectele, sa latre excesiv, sa se invarta in jurul cozii si chiar sa fie greu de dresat.

Ingrijire si hrana

Este contraindicat sa lasi cainele bull terrier singur toata ziua. Este la fel ca atunci cand lasi un copil inteligent si creativ singur acasa. 

Drept urmare, va incerca sa manance aproape orice si este posibil sa ai surprize mari atunci cand vei descoperi ce se afla in stomacul sau. Au existat cazuri cand a survenit decesul din cauza blocajului intestinal aparut in urma ingerarii unor obiecte periculoase.

Cainele bull terrier are nevoie de aproximativ o ora de miscare zilnica. Se bucura sa se plimbe, sa prinda mingea si sa-si puna mintea la contributie cu o serie de jocuri interactive. Asigura-te ca este in permanenta in lesa atunci cand il scoti afara. 

Bull terrier culcat

Sanatate si puncte vulnerabile

Rasa bull terrier este in general sanatoasa, insa ca orice rasa de caini, poate dezvolta anumite probleme de sanatate, insa poti vedea aceste probleme cand ajunge la maturitate.

Dintre problemele de sanatate ale cainelui bull terrier, se pot numara: nefrita ereditara, surditate, probleme ale inimii, probleme ale pielii, tulburare obsesiv compulsiva (atunci cand incearca la nesfarsit sa-si prinda coada si apare la varsta de sase luni) si probleme ale ochilor. 

Dresaj

Cainele bull terrier are nevoie de un dresaj consistent. Este necesar sa-i demonstrezi ca tu esti liderul, fara a fi nevoie sa folosesti forta. Atitudinea pozitiva este ceea ce are nevoie un caine bull terrier, chiar daca nu este rasa cel mai usor de dresat.

Bull terrier cap profil

Bull terrier pret

Astazi, 1 februarie 2013, un caine bull terrier are pretul cuprins intre 500 si 1500 lei.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra