1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CARAS AURIUCaras auriu

Carasul auriu (carassius auratus) este mai mult decat un peste mic auriu pe care il primesti ca premiu la un carnaval. Pet-shop-urile comercializeaza o mare varietate de carasi aurii, de la cei foarte mici, pana la cei cu ochii bulbucati. 

caras-auriu-cu-ochii-bulbucati-carassius-auratus

 

Descriere fizica

Majoritatea carasilor aurii se gasesc in urmatoarele variante de culoare: negru, alb, portocaliu, rosu si cu diferite modele. Exemplarele masoara intre 5 si 45 centimetri lungime, ajungand pana la greutatea de 1 kilogram. 

Ingrijire si hrana

In general, exista in pet-shop-uri hrana destinata carasilor aurii. Pentru ca acest peste este omnivor, are nevoie de suplimente pentru a completa hrana. Crevetii mereu vor indeplini aceasta cerinta si pot fi gasiti atat vii cat si inghetati.

In salbaticie, carasul auriu este un mancator continuu si va profita de orice oportunitate pentru a se hrani. In acvariu, carasul auriu poate fi hranit cu portii mici de 2-3 ori pe zi. Daca este hranit prea mult, se va indopa cu toata mancarea si va imbolnavi, dezvoltand probleme digestive. O regula de hranire este sa nu-i dai carasului auriu mai mult decat poate consuma in doua minute.

Apa din acvariul carasului auriu se schimba de doua ori pe saptamana, inlocuind 20% din apa din acvariu.

caras-auriu-oranda-omnivor

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Carasul auriu este un peste rezistent, insa ca orice animal este susceptibil la anumite boli. Poate dezvolta viermisori, afectiuni are vezicii urinare, acumulare de lichid in exces in organism si ciuperci. Aceste afectiuni se pot trata cu medicamente cumparate de la farmacia veterinara.

Carasul auriu poate trai chiar 15 ani.

caras-auriu-alb-peste-rezistent

 

Conditii de viata

Carasul auriu nu poate fi pastrat in acelasi acvariu cu pestii tetra, tiger barb si scalar. Cel mai bine este sa fie pastrat in acvariu cu cei din specia sa, insa poate fi compatibil si cu pestele corydoras. Pestele sanitar corydoras este folositor pentru a elimina hrana in exces din acvariu si un grup mic este intotdeauna binevenit.

Un acvariu de 110 litri este minim pentru acest peste. Daca doresti sa stii cati carasi aurii iti incap in acest acvariu, regula este cate un peste la fiecare 30 litri de apa. Pentru ca pestele caras auriu face destul de multa mizerie, este nevoie de un filtru potrivit pentru curata apa. Alegerea filtrului pentru apa este usoara si are nevoie de curatare o data pe luna.

Schimbarile bruste de temperatura a apei pot ucide carasul auriu. Temperatura ideala a apei din acvariu este de 18 grade Celsius. De asemenea, rocile mari sunt potrivite intr-un asemenea acvariu deoarece ofera locuri in care se poate ascunde. Plantele nu sunt recomandate pentru ca pot fi distruse de catre carasul auriu, insa le poti pune pe acele pe care pestele adora sa le manance.

Caras auriu pret

Astazi, 28 noiembrie 2012, un caras auriu se vinde cu un pret cuprins intre 5 si 50 lei, insa pretul depinde de crescator.

carasi-rocile-mari

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra