1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CHEETOHCheetoh
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Cheetoh
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 8 kilograme
Blana Scurta, deasa, stralucitoare
Culoare Maronie, cu pete inchise, ca de leopard
Speranta de viata 10 - 15 ani

Foarte dragastoasa si sociabila, pisica din rasa Cheetoh este un adevarat animal de companie, potrivit pentru orice familie. Este jucausa, curioasa si activa, ideala pentru familiile cu copii.  

Origine si istoric

Rasa de pisici Cheetoh este una dintre cele mai noi din lume, obtinuta prin incrucisarea pisicilor din rasele Ocicat si Bengal. Crescatoare de pisici Carol Drymon si-a dorit sa obtina o pisica cu un aspect salbatic, care sa se asemene cu un leopard in miniatura.

Prima serie de pisici din rasa Cheetoh aveau blana de leopard si erau de dimensiuni mai mari decat parintii. Apoi crescatoarea a continuat sa dezvolte aceasta rasa de pisici pana cand a primit recunoasterea din partea cluburilor de feline. Totusi, rasa de pisici Cheetoh nu este la fel de populara ca si rasele Ocicat si Bengal, fiind considerata o mutatie.

Rasa de pisici Cheetoh a inceput sa fie dezvoltata in anul 2004 si este in continuare una dintre cele mai rare si scumpe din lume.  

Descriere fizica

Dezvoltata prin incrucisarea pisicilor din rasele Bengal si Ocicat, pisica din rasa Cheetoh pastreaza trasaturile distincte ale celor doua rase. Chiar daca crescatorii cred ca acest rezultat nu este unul satisfacator, scopul dezvoltarii acestei rase este de a obtine o pisica de dimensiuni mari, cu un aspect salbatic.

In plus, pisica din rasa Cheetoh este foarte delicata. Are un corp musculos, gratios, mladios si un mers specific, care aminteste de felinele salbatice. Urechile foarte mari si ochii migdalati completeaza aspectul general salbatic al acestei pisici.

Pisica din rasa Cheetoh este o pisica de talie mijlocie, cu o blana scurta, stralucitoare si deasa. De culoare maronie cu pete negre sau maro, blana aminteste de pisicile salbatice.

La maturitate, pisica din rasa Cheetoh poate atinge greutatea de 8 kilograme.  

Comportament si personalitate

Inteligenta, afectuoasa, extrem de sociabila si delicata, pisica din rasa Cheetoh este un adevarat animal de companie, care se ataseaza foarte mult de familia din care face parte. Ii place sa stea in bratele stapanilor, sa ii urmeze prin casa si sa participe la toate activitatile din locuinta.

Are un temperament docil si dragastos si este si o pisica foarte manierata, care se intelege bine cu copiii si alte animale de companie. Masculii sunt in special foarte afectuosi cu puii lor, o caracteristica rar intalnita la feline.

Chiar daca ii place sa isi petreaca timpul cu oamenii, pisica din rasa Cheetoh nu isi suprasolicita stapanii. Este si o pisica foarte inteligenta, care poate fi dresata foarte usor. Deoarece are o natura curioasa, aceasta pisica se imprieteneste rapid si cu strainii.  

Ingrijire si hrana

Blana scurta si deasa a pisicii din rasa Cheetoh nu necesita o grija speciala, o periere saptamanala fiind suficienta pentru ca blana sa fie matasoasa si stralucitoare. In rest are nevoie de ingrijire de baza: curatarea urechilor si a dintilor si taierea regulata a gherelor.

In ceea ce privese hrana, pisica Cheetoh are nevoie de mancare uscata de calitate. Este totusi bine ca ocazional sa primeasca si carne cruda.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Cheetoh este rezistenta si viguroasa, cu o speranta de viata de 10 - 15 ani. Este predispusa la majoritatea afectiunilor care pot afecta pisicile, insa in general este foarte sanatoasa. Deoarece este o rasa noua, pana in prezent nu au fost inregistrate afectiuni genetice la aceasta pisica. 

Conditii de viata

Pisica din rasa Cheetoh este un adevarat animal de companie, foarte iubitor si atasat de stapanii sai. Se adapteaza oricaror conditii de trai si este ideala si pentru locuinte cu copii si alte animale de companie, de care se ataseaza foarte mult.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra