1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CIOBANESC GERMANCiobanesc german
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Ciobanesc german
Cod rasa Grupa 1, numarul 166
Porecla Alsatian
Tara de origine Germania
Greutate 22-40 kg
Inaltime 53-65 cm
Blana De lungime medie si deasa
Culoare Maro si negru
Capacitate la nastere 5-10 pui
Speranta de viata 9-13 ani

Cainele ciobanesc german este un minunat animal de companie, iubeste miscarea, distracția si copiii. Este un bun caine de paza cu puternice instincte de protejare.

Origine si istoric

Dupa primul razboi mondial, Ciobanescul german a dobandit si mai multa popularitate, fiind cunoscut ca un caine de razboi. In al doilea razboi mondial, ciobanescul german a fost folosit ca mesager, in detectarea minelor, caine de paza, iar americanii l-au folosit in armata.

 

ciobanesc-german-origine

Descriere fizica

Blana Ciobanescului german se prezinta in strat dublu; stratul exterior naparleste pe toata perioada anului si este dens, iar stratul inferior este gros. Culorile acceptate sunt negru si aramiu, iar multe exemplare de Ciobanesc german prezinta o masca neagra.

Comportament si personalitate

Este indicat ca socializarea sa inceapa din copilaria cainelui, iar agresivitatea si atacul asupra persoanelor poate fi rezultatul unei educații neadecvate a Ciobanescului german. Problemele apar atunci cand i se permite canelui sa creada ca el este stapanul oamenilor sau cand nu beneficiaza de exerciții si miscare suficienta.

Un Ciobanesc german care are un stapan pasiv poate deveni timid, sperios si poate fi predispus la frica si sa dezvolte probleme de paza. Nu te va asculta daca simte ca are o minte mai puternica decat a ta si nici cand dresajul este dur. Stapanul trebuie sa emane o autoritate naturala. Nu trata cainele Ciobanesc german ca pe un om. Invața despre instinctele canine si trateaza-ți cainele in acord cu acestea.

Un Ciobanesc german are nevoie sa-si canalizeze energia fizica si mentala catre o direcție si nu e genul de rasa careia sa-i placa sa stea intinsa in sufragerie cat e ziua de lunga.

ciobanesc-german-blana

Ingrijire si hrana

Un Ciobanesc german necesita o mancare de buna calitate. Este recomandata hranirea de 3-4 ori pe zi pana la varsta de 3-4 luni. Cand acesta este matur, e nevoie sa-l hranesti de 2 ori pe zi, in loc sa-i dai toata cantitatea de mancare o singura data.

Sanatate si puncte vulnerabile

Rasa Ciobanesc german poate dezvolta boli ereditare ca displazia de sold, boli de sange, digestive, epilepsie, eczema cronica, inflamația corneei. Unii caini dobandesc o gena ce-i face sensibili la unele pastile si trebuie sa stii de la inceput acest lucru, altfel le poate cauza moartea.

Conditii de viata

Un Ciobanesc german se simte bine intr-un apartament daca ii asiguri suficienta miscare zilnica, mai ales ca este destul de inactiv in interiorul casei. Cel mai bine se simte intr-o curte imprejmuita.

 

conditii-de-viata-caine-ciobanesc-german-apartament

Dresaj

Dresajul unui Ciobanesc german ar trebui sa inceapa de la varsta de 7-8 saptamani pentru ca creierasul lui absoarbe repede informațiile, insa poate dura cateva luni pana le va ințelege complet. E bine sa ai in vedere ca Ciobanescul german isi foloseste celulele cenusii atunci cand este dresat. Cea mai importanta parte a dresajului o constituie exercițiile pentru ca il stimuleaza mental si fizic. Folosirea comenzilor monosilabice este cel mai bun mod de a-ți invața cainele.

Utilitate

Simțul olfactiv extrem de dezvoltat, ajuta Ciobanescul german sa descopere usor drogurile ascunse si intrusii, poate detecta minele ascunse sub pamant si scurgerile de gaze de la 15 m adancime!

Prietenie cu omul

Energic si mare iubitor de distracție, rasa Ciobanesc german este foarte atasata de copii o data ce relația a fost stabilita. Este un animal de companie foarte loial si un foarte bun caine de paza, alegerea potrivita pentru multe familii.

caine-ciobanesc-german-profil-caine-de-paza

 

Periculozitate

Un Ciobanesc german nu ar trebui lasat sa zburde singur in locuri publice sau in preajma cainilor necunoscuți. Trebuie sa stea intr-un spațiu securizat atunci cand nu este in preajma stapanului.

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra