1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

GERMAN REXGerman Rex
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume German Rex
Tara de origine Germania
Greutate 4 - 5 kg
Blana Scurta, ondulata, aspect lanos
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata 9 - 14 ani

Pisica din rasa German Rex, cu blana carliontata si lanoasa, asemanatoare unui miel, este foarte activa si inteligenta. Se ataseaza foarte mult de familia din care face parte, careia ii este foarte devotata.  

Origine si istoric

Istoria pisicii din rasa German Rex incepe in Germania anilor '40. Totusi, aceasta rasa de pisici nu a fost recunoscuta de crescatori pana in anul 1951, imediat dupa ce a fost descoperita pisica din rasa Cornish Rex, in anul 1950.

Potrivit expertilor, prima pisica din rasa German Rex a fost o femela abandonata, cu blana de culoare neagra. Aceasta pisica a fost descoperita la putin timp dupa terminarea celui de-la Doilea Razboi Mondial. Doctorul R. Scheuer-Karpin a salvat aceasta pisica dupa ce a vazut-o ratacind prin gradinile spitalului Hudeland, din Berlinul de Est.

Medicul i-a dat pisicii numele de Lammchen (''mielusel''). Aceasta pisica dispunea de gene asemanatoare pisicii din rasa Cornish Rex, care are o blana ondulata. De-a lungul timpului, pisica Lammchen a produs numerosi pui, iar in anul 1957 a fost incrucisata cu unul dintre acestia. Astfel, primii pui din rasa German Rex au aparut in urma acestei incrucisari.  

Descriere fizica

Pisica din rasa German Rex este o pisica de talie mijlocie, cu un corp foarte atletic. Sunt pisici musculoase insa nu sunt masive sau grele. Capul este rotund, cu urechi micute si ascutite, situate la o distanta mare. Pometii sunt bine dezvoltati, iar nasul este lung si ascutit la varf. Barbia este masiva si puternica, iar mustatile sunt carliontate si mai scurte decat in mod normal.

Pieptul pisicii din rasa German Rex este rotund si puternic, picioarele sunt moderat de lungi. Labele sunt rotunde, cu degete mai lungi decat ale pisicilor obisnuite. Coada este moderat de lunga, mai groasa la baza si mai tuguiata la varf. Ochii sunt mari, de diferite culori.

Totusi, principala caracteristica a pisicii din rasa German Rex este blana scurta si ondulata, cu un aspect lanos, de diferite culori.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa German Rex este activa, inteligenta si foarte jucausa. Se intelege bine atat cu copiii, cat si cu alte animale de companie. Ii place sa fie in permanenta in apropierea oamenilor si nu se simte bine atunci cand este lasata singura acasa pentru perioade lungi de timp.

In plus, pisica din rasa German Rex este foarte afectuoasa si devotata stapanilor sai, fiind astfel un animal de companie ideal. Are multa rabdare si nu este foarte insistenta cu stapanii sai.

Ii plac locurile inalte, astfel ca nu pierde nicio ocazie sa se catere si sa sara. Foarte inteligenta, pisica din rasa German Rex poate fi invatata sa sara si sa prinda obiectele aruncate. De asemenea, invata rapid si alte trucuri, pe care le pune in aplicare ori de cate ori are ocazia.  

Ingrijire si hrana

Blana scurta a pisicii din rasa German Rex nu are nevoie de o ingrijire speciala. O periere saptamanala este suficienta pentru ca blana sa fie frumoasa si sanatoasa. De asemenea, regulat trebuie sa ii fie curatate urechile si ochii, pentru a preveni infectiile.

Deoarece pisica din rasa German Rex are putina blana, insuficienta sa absoarba secretiile uleioase, aceasta este mai grasa, astfel ca sunt necesare bai frecvente.  

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisica din rasa German Rex este sanatoasa si viguroasa. Speranta de viata la aceasta pisica este de 9-14 ani.  

Conditii de viata

Pisica din rasa German Rex este atletica si activa si are nevoie de foarte mult spatiu pentru miscare. Este ideala pentru orice familie activa, care isi doreste un animal de companie cu multa personalitate.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra