1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

NANDUNandu
Standard rasa
Nume Nandu
Greutate 25 kg
Inaltime 90-150 cm

Descriere fizica

Nandu (Rhea americana) este cea mai mare pasare din America de Sud si este nezburatoare din cauza greutatii mari, picioarelor masive si mediului de viata terestru. Pasarea nandu (Rhea americana) cantareste in jur de 25 de kilograme si are o inaltime de 90-150 centimetri.

Ca aspect, pasarea nandu (Rhea americana) este asemanatoare cu strutul si emu. Isi foloseste picioarele mari si puternice pentru a alerga si aripile mari, chiar daca sunt nefolositoare pentru zbor, le utilizeaza in mentinerea echilibrului. 

Comportament si personalitate

Primavara, masculul nandu (Rhea americana) este solitar, iar femelele vor forma grupuri mici. La finalul verii, femelele, masculii si puii se intalnesc pentru a forma grupuri mari si pentru a petrece iarna impreuna.

Grupurile de pasari nandu formate la inceputul sezonului de imperechere numara aproximativ douazeci, treizeci de exemplare si uneori ajung chiar la o suta de indivizi.

Nandu

Ingrijire si hrana

Pasarea nandu (Rhea americana) este omnivora, preferand trifoiul dar si plantele cu frunze mari. Cu toate acestea, se hraneste cu o varietate de seminte, radacini si fructe. Nandu se mai hraneste si cu insecte, lacuste, soparle, broaste, pasari mici si serpi. Pasarea nandu (Rhea americana) se misca in timp ce mananca. 

Conditii de viata

Pasarea nandu  (Rhea americana) traieste in sud-estul Americii de Sud. Ca mediu de viata, prefera stepa sud-americana si evita pajistile deschise. Nandu traieste in zonele in care exista vegetatie inalta, iar in perioada de reproducere sta in apropierea raurilor, lacurilor si iazurilor. 

Pasarea nandu rhea americana

Reproducere

Pasarea nandu (Rhea americana) se reproduce incepand din august si pana in ianuarie, in functie de regiune. Masculul curteaza mai multe femele, de la doua pana la douasprezece femele. Dupa imperechere, masculul nandu construieste cuibul, ce se afla pe sol si este inconjurat de vegetatie si crengute.

Femela nandu (Rhea americana) va depune cate un ou pe zi in cuibul construit de mascul si va repeta procedeul timp de 7-10 zile. Dupa ce primele trei oua vor fi depuse, masculul va incepe sa le cloceasca. Femela nandu se va muta de la mascul la mascul in perioada de reproducere.

Conservare

Ouale de nandu (Rhea americana) sunt colectate pentru hrana si unii oameni chiar consuma carnea acestei pasari. Pielea sa este folosita pentru fabricarea obiectelor din piele, iar vanarea acestei pasari a provocat scaderea drastica a populatiei de pasari nandu.  

Nandu rhea americana

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra