1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

OAIA COTSWOLDOaia Cotswold
Standard rasa
Nume Oaia Cotswold
Tara de origine Anglia
Greutate 90-136 kg
Blana Lana creata si lunga
Culoare Alba

Oaia din rasa Cotswold este originara din Anglia si este una dintre cele mai vechi rase de oi din lume. Este de asemenea si una dintre cele mai rare din lume, aflata pe lista speciilor pe cale de disparitie.

Origine si istoric

Oaia din rasa Cotswold este originara de pe dealurile Cotswold din Cloucester, un comitat din Anglia din apropierea canalului Bristol. Dealurile Cotswold acopera o zona de peste 280 de mii de acri, iar datorita climatului moderat, cu temperaturi scazute, dar placute, aceasta zona este potrivita pentru cresterea de oi.

Se crede ca rasa de oi Cotswold exista inca de pe vremea lui Cezar, care a cucerit Marea Britanie. De altfel, date despre aceste oi au fost inregistrate inca din acele vremuri. Oile Cotswold au fost apreciate inca dintre cele mai vechi timpuri pentru lana lor foarte fina.

In timp, rasa Cotswold a fost imbunatatita prin imperecherea cu berbeci din rasa Leicester. Astfel, s-a format o rasa de oi cu o carcasa de calitate. De altfel, pana in anul 1825, aceasta rasa a fost supusa mai multor programe de imbunatatire, ceea ce a dus la formarea unei oi puternice, cu o carcasa de foarte buna calitate.  

Oaie Cotswold

Descriere fizica

Oaia din rasa Cotswold este un animal de talie mica, cu toate ca la maturitate berbecii ating o greutate de 136 de kilograme, iar oile de 90 de kilograme. Corpul este zvelt, acoperit cu o lana fina, lunga si creata. In general, oaia Cotswold produce 5 kilograme de lana pe an. Lana acestor oi este alba, insa exista si anumite specimene care au pete gri sau negre, in general in zona fetei.

Productivitate

Oaia din rasa Cotswold este crescuta in special pentru productia de carne. Ofera insa rezultate foarte bune si la productia de lana, care este de foarte buna calitate. In plus, berbecii din rasa Cotswold sunt folositi pentru imbunatatirea si amelioarea altor rase de oi.  

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra