1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

SELKIRK REXSelkirk Rex
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Selkirk Rex
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 7 - 8 kg
Blana Creata, scurta, lunga
Culoare Diferite culori
Speranta de viata 10 - 15 ani

Pisica din rasa Selkirk Rex este o pisica adorabila, ideala pentru orice familie. Inteligenta, jucausa, iubitoare si tandra, aceasta pisica este alegerea perfecta pentru orice iubitor de feline.  

Origine si istoric

Cu o blana groasa si densa, cu bucle, pisica din rasa Selkirk Rex este denumita adesea ''pisica in blana de oaie''. Cu o blana asemanatoare pisicilor din rasele Cornish si Devon Rex, pisica Selkirk Rex este rezultatul unei mutatii genetice.

Pisica Selkirk Rex este originara din Statele Unite ale Americii, din statul Montana, acolo unde prima pisica din aceasta rasa a venit pe lume in anul 1987. In anul 1992, rasa de pisici Selkirk Rex a fost acceptata oficial de Asociatia Internationala a Pisicilor.  

rasa-selkirk-pisica-in-blana-de-oaie

 

Descriere fizica

Pisica Selkirk Rex este un animal de dimensiuni medii, cu o greutate la maturitate de aproape 8 kilograme. Aceasta pisica are un cap rotund, cu ochi mari, corp musculos, acoperit de o blana carliontata, de diferite culori.

De altfel, blana creata, asemanatoare cu cea a oilor, reprezinta trasatura caracteristica a pisicilor din rasa Selkirk Rex.

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Selkirk Rex este rabdatoare, calma, toleranta si iubitoare. Este foarte jucausa si tandra, insa nu este o pisica extrem de activa sau care sa isi doreasca sa fie in centrul atentiei. Din fericire, este o pisica prietenoasa, care se intelege foarte bine si cu strainii care vin in locuinta si care vor sa ii atinga blana carliontata.

Pisica Selkirk Rex este un animal delicat, foarte atent cu persoanele din jurul ei. Se intelege foarte bine si cu copiii care ii ofera respect.

Adesea, pisica Selkirk Rex are si o latura foarte amuzanta, fiind adesea mascota casei. Adora sa fie tinuta in brate si va fi foarte fericita daca vei vorbi cu ea pe un ton calm si prietenos. Chiar daca nu are nevoie de atentia constanta a stapanilor sai, pisica Selkirk Rex nu va fi fericita daca va fi lasata singura acasa pentru perioade lungi de timp.

Pisica Selkirk Rex este si foarte inteligenta si invata rapid trucuri noi. Ii plac jocurile care ii stimuleaza gandirea si nu trebuie sa fii surprins daca aceasta pisica va deschide usile si sertarele.  

selkirk-pisica-jucausa

 

Ingrijire si hrana

Pisica din rasa Selkirk Rex are din nastere blana carliontata. La varsta de sase luni, aceasta pisica naparleste si isi pierde parul carliontat, care creste insa la loc pana la maturitate. De altfel, la maturitate blana pisicii din rasa Selkirk Rex este matasoasa, fina si creata, asemanatoare cu lana unui miel.

Este bine ca blana pisicii din rasa Selkirk Rex sa fie periata de cateva ori pe saptamana, pentru a indeparta mizeria si firele moarte de par, dar si pentru a preveni incalcirea blanii.

De asemenea, saptamanal unghiile pisicii este bine sa fie taiate, iar dintii periati cu o periuta si o pasta de dinti pentru pisici.  

selkirk-blana-carliontata

 

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisica din rasa Selkirk Rex este sanatoasa si nu sufera de afectiuni genetice. Insa ca orice rasa de pisici, si Selkirk Rex este predispusa la anumite afectiuni. Printre acestea se numara afectiunile renale, cardiomiopatia hipertrofica si displazia de sold.

Speranta de viata la pisica din rasa Selkirk Rex este de 12-14 ani.

Conditii de viata

Pisica din rasa Selkirk Rex este potrivita pentru orice familie care iubeste felinele. Este ideala si pentru familiile cu copii, cu care se intelege foarte bine. De asemenea, aceasta pisica tolereaza si cainii.

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra