1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

SNOWSHOESnowshoe
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Snowshoe
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 4-5 kilograme
Culoare Gri inchis, bleu, ciocolatiu si lila.
Speranta de viata 11-14 ani

Pisica din rasa Snowshoe este afectuoasa, energica si vorbareata, ideala pentru orice familie care este pregatita sa aiba grija de ea. Este usor de intretinut, insa este bine sa nu fie lasata singura acasa pentru perioade lungi de timp.  

Origine si istoric

Rasa de pisici Snowshoe a fost dezvoltata in Statele Unite ale Americii, in Philadelphia, de crescatorul Dorothy Hinds-Daugherty, la inceputul anilor 1960. Aceasta a incrucisat o pisica bicolora din rasa American Shorthair cu o pisica din rasa Siameza. Rezultatul a fost o pisica viguroasa si ascutita, cu pete albe pe fata, piept si picioare.

In anul 1974, rasa de pisici a fost recunoscuta oficial de Asociatia Pisicilor din America. In prezent, rasa de pisici Snowshoe este considerata foarte rara. In concursurile de frumusete pentru feline, pisica Snowshoe poate fi incrucisata fara penalizare cu pisici din rasele American Shorthair, Oriental Shorthair si Siameza.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Snowshoe este o pisica de dimensiuni medii, cu un corp musculos, picioare lungi si labute ovale. Aceasta pisica este usor mai lunga decat inalta. Capul este mare, rotund, cu pometi bine definiti si o barbie ferma.

Ochii sunt mari si rotunzi, de culoare albastru – safir. Fata pisicii din rasa Snowshoe este caracterizata prin prezenta literei ''V'' inversate, care incepe din frunte. Totusi, petele albe ale pisicii din rasa Snowshoe nu trebuie sa depaseasca o treime din intreg corpul.

La nastere, puii pisicii din rasa Snowshoe sunt complet albi, insa culorile apar la cateva saptamani de viata. Pisica din rasa Snowshoe are blana de culoare gri inchis, bleu, ciocolatiu si lila.

La maturitate, pisica din rasa Snowshoe atinge greutatea de 4-5 kilograme.

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Snowshoe este afectuoasa, iubitoare, delicata si tandra. Temperamentul sau este o combinatie intre cel al pisicii American Shorthair si al pisicii Siameza. Sunt pisici foarte vorbarete, insa au o voce moale, astfel ca nu isi deranjeaza prea mult stapanii.

In general se inteleg bine si cu alte pisici din casa, dar si cu cainii si copiii, pe care ii supravegheaza cu atentie. Au tendinta sa se ataseze de o singura persoana din familie, insa este afectuoasa si cu ceilalti membri ai familiei.

Pisica din rasa Snowshoe se plictiseste atunci cand este lasata singura acasa pentru perioade lungi de timp. Aceasta pisica este foarte inteligenta si usor de dresat, insa are nevoie de socializare inca de mica, deoarece este adesea timida in prezenta strainilor.  

Ingrijire si hrana

Pisica din rasa Snowshoe nu necesita o grija speciala. O periere saptamanala este suficienta pentru ca blana acestei pisici sa fie frumoasa si stralucitoare. Ocazional, este recomandat sa i se curete urechile si sa i se taie unghiile.

Este bine sa fie hranita de doua ori pe zi, cu hrana de calitate, formata in special din proteine.

Sanatate si puncte vulnerabile

In general pisica din rasa Snowshoe este sanatoasa si viguroasa. Insa ca orice rasa de pisici poate suferi de anumite afectiuni. Pisica Snowshoe este mai predispusa la strabism, o afectiune mostenita de la strabunii sai din rasa Siameza.

Bine intretinuta, pisica din rasa Snowshoe are o speranta de viata de 11-14 ani.

Conditii de viata

Pisica Snowshoe este potrivita pentru orice familie care iubeste felinele si este pregatita sa aiba grija de ele. Prefera familiile active, cu copii si alte animale de companie. Este indicat sa fie crescuta in casa, pentru a preveni accidentele.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra