1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

SOMALISomali
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Somali
Tara de origine Asia de Sud-Est
Greutate 5-6 kilograme
Blana lunga
Culoare roscata

Extrem de activa si jucausa, pisica Somali este foarte inteligenta si curioasa, un animal de companie cu un temperament de caine. Caracterizata ca o pisica care da dependenta, pisica Somali este ideala pentru familiile active, care iubesc pisicile si sunt capabile sa le ofere dragostea si atentia de care aceste pisici au nevoie.

Origine si istoric

Pisica din rasa Somali este sora cu blana lunga a pisicii din rasa Abisiniana. In ciuda numelui sau, pisica Somali nu este originara din Somalia, ci din Asia de Sud-Est. Se crede ca rasa Somali a aparut in urma incrucisarii pisicii din rasa Abisiniana cu pisici din alte rase, cu blana lunga.

Aceasta rasa a aparut dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, atunci cand populatia de pisici abisiniene scazuse dramatic. Pisica Somali este asemanatoare cu o pisica africana mai mica, insa este in totalitate domestica.

Se crede ca la aparitia acestei rase de pisici au participat rase ca Siameza, Burmeza si Albastra de Rusia. Aceasta rasa de pisici a inceput sa se dezvolte abia in anul 1960. In prezent este una dintre cele mai indragite si populare rase de pisici din lume.  

Descriere fizica

Pisica Somali este adesea caracterizata ca fiind o pisica Abisiniana cu blana lunga, deoarece aceste doua rase sunt foarte similare, cu exceptia lungimii blanii. Pisica Somali are aspectul unei vulpi, cu coada stufoasa si blana roscata.

Toate pisicile din rasa Somali au pe frunte marcajul literei ''M''. Pisica Somali are o constitutie eleganta si atletica, de dimensiuni medii. Ochii sunt mari, de culoare verde sau chihlimbarie. La maturitate, pisica Somali atinge greutatea de 5-6 kilograme.

Comportament si personalitate

Ca si pisica din rasa Abisiniana, pisica Somali traieste viata la maximum. Se catara, sare, alearga si se joaca foarte mult. Nimic nu ii scapa din vedere acestei pisici inteligente si curioase, calitati care o fac un adevarat animal de companie, care nu este deloc plictisitor.

Pisica Somali este in permanenta in miscare, foarte activa si jucausa, mereu pe urmele stapanilor. Este si o pisica care adora sa fie in centrul atentiei si va face orice pentru a-si mentine acest statut. Pisicii din rasa Somali ii place sa se joace, astfel ca este foarte bine sa ai la dispozitie mai multe tipuri de jucarii pe care sa i le oferi.

Este foarte inteligenta si va invata rapid trucuri noi, cu care iti va impresiona invitatii. In plus, pisicii Somali ii place foarte mult sa stea la inaltime. Daca intr-o zi nu o vei gasi prin casa, asigura-te ca ai verificat toate locurile inalte din locuinta, deoarece adora sa priveasca totul de sus si chiar sa se amuze pe seama colocatarilor sai.

Pisica Somali se adapteaza foarte usor in orice locuinta unde este iubita si unde i se acorda atentia de care are nevoie.  

Ingrijire si hrana

Chiar daca are o blana lunga, pisica Somali nu are nevoie de o grija speciala. Blana este indicat sa fie periata odata pe saptamana. In plus, aceasta pisica naparleste rar, odata pe an, primavara, cand este bine ca blana sa fie periata mai des. De asemenea, tot acum este bine sa i se faca si o baie.

Pentru a-si mentine constitutia atletica si subtire, este bine ca hrana pisicii Somali sa fie bogata in proteine si redusa in grasimi. Deoarece este foarte activa, foarte rar aceasta pisica este predispusa la obezitate.

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Somali este predispusa la gingivita si alte probleme dentare, astfel ca este bine sa fie spalata pe dinti inca de la cele mai fragede varste.

In mod misterios, pisica Somali are un fetis pentru par. Astfel ca adora sa isi puna labutele pe parul din cap, barba sau mustati.  

Conditii de viata

Activa si sociabila, pisica din rasa Somali este perfecta pentru familiile la fel de active, cu copii, care stiu sa aprecieze o astfel de pisica. Se intelege foarte bine si cu alte pisici si caini din locuinta. Totusi, chiar daca este foarte sociabila, pisica Somali vrea sa fie tratata cu respect, astfel ca nu tolereaza comportamentele punitive.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra