1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

YORK CHOCOLATEYork Chocolate
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume York Chocolate
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 7 - 8 kg
Blana Scurta, fina
Culoare Maro, ciocolatiu, gri
Speranta de viata 10 - 15 ani

Afectuoasa si foarte devotata familiei, pisica din rasa York Chocolate este ideala pentru orice familie. Se intelege bine si cu alte animale de companie, dar si cu copiii, cu care adora sa se joace. Are nevoie de multa atentie si este foarte fericita atunci cand stapanii isi petrec timpul alaturi de ea.  

Origine si istoric

Istoria pisicii din rasa York Chocolate a inceput in anul 1983, la o ferma de capre, unde in urma imperecherii unor pisici domestice a rezultat si un pui mai special. Puiul, cu o blana ciocolatie, denumit Brownie, a atras atentia fermierului. In anul urmator, Brownie a adus pe lume mai multi pui, dintre care unul avea o blana lunga si pufoasa, de culoare maro. Apoi, Brownie s-a imperecheat cu puiul ei, iar rezultatul au fost doi pui, un mascul, cu o blana compacta, de culoare maro, si o femela, cu blana maro cu pete albe.

Proprietara acestor pisici, Janet Chiefari era insa foarte incantata de pisicutele pe care le avea, datorita temperamentului lor placut, inteligentei si blanii lor lucioase si moi. Femeia a inceput sa invete din ce in ce mai multe lucruri despre rasele de pisici, astfel ca pana in anul 1989 avea 27 de pisici cu blana ciocolatie.

In curand, ferma sa a fost vizitata de un reprezentat al unei federatii a iubitorilor de pisici, care a fost de acord ca pisicile obtinute de Chiefari faceau parte dintr-o rasa speciala si unica. Apoi, femeia a inceput sa participe la concursurile de frumusete pentru pisici, unde a castigat numeroase trofee.

Noua rasa de pisici a primit si un nume special: York Chocolate. York venea de la statul in care locuia femeia, iar Chocolate de la culoarea blanii pisicilor.

In prezent, rasa de pisici York Chocolate se afla in dezvoltare, iar specialistii lucreaza la standardele acestei rase.  

Descriere fizica

Pisica din rasa York Chocolate este o pisica de talie mare, cu o musculatura ferma si oase solide. Este o pisica de ferma din toate punctele de vedere: viguroasa, muncitoare, puternica si mare! In general, masculii ajung la greutatea de 7-8 kilograme, in timp ce femele sunt mai micute.

Asa cum sugereaza si numele, aceasta rasa de pisici a fost selectata pentru culoarea blanii, care este ciocolatie, gri sau o combinatie intre cele doua culori. Blana este de obicei mai deschisa la culoare atunci cand puii sunt mici, insa se inchide la maturitate, atunci cand devine ciocolatie si matasoasa.

Aceasta este si trasatura care diferentiaza pisica din rasa York Chocolate de o pisica tipica de ferma: blana stufoasa, matasoasa, semilunga si rezistenta. Coada este stufoasa si lunga.

De obicei ochii sunt migdalati, de culoare verde, auriu sau caprui. Per ansamblu, pisica din rasa York Chocolate se aseamana ca structura corporala cu pisica din rasa Siameza, din care isi are originea.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa York Chocolate este afectuoasa si devotata, atasandu-se foarte mult de oameni. Este insa si o pisica independenta, care se descurca foarte bine si singura, insa este foarte fericita in compania oamenilor. Ii place sa fie mangaiata si tinuta in brate, dar si sa ia parte la toate activitatile din casa.

Pisicii din rasa York Chocolate ii place sa fie in centrul atentiei si isi cere partea de afectiune indiferent daca stapanii au alte activitati. Isi arata bucuria atunci cand stapanii sosesc acasa, fiind de altfel prima la usa care ii intampina.

O alta caracteristica a acestor pisici sunt sunetele pe care le emit in timpul torsului. De altfel, aceasta pisica comunica mai mult prin tors, decat prin miorlait.

Deoarece a fost dezvoltata si crescuta la ferma, pisica din rasa York Chocolate se intelege bine si cu alte animale de companie, dar si cu copiii, cu care ii place sa se joace. Este insa foarte fericita atunci cand stapanii isi petrec timpul cu ea.

York Chocolate este si o pisica foarte inteligenta, care invata rapid diverse trucuri, pe care le pune in aplicare atunci cand stapanii sunt prezenti.  

Ingrijire si hrana

Blana lunga, matasoasa si moale a pisicii din rasa York Chocolate este usor de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta pentru ca blana sa isi pastreze frumusetea. Coada este una dintre trasaturile distincte ale pisicii din rasa York Chocolate, stufoasa si mare, astfel ca trebuie periata si ea.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Rasa de pisici York Chocolate este o rasa noua, aflata in dezvoltare, astfel ca pana in prezent nu au fost descoperite probleme genetice de sanatate. In general, pisica din rasa York Chocolate este sanatoasa si robusta.  

Conditii de viata

Pisica din rasa York Chocolate este ideala pentru orice locuinta, in care primeste dragostea, afectiunea si atentia de care are nevoie. Poate fi crescuta atat in casa, cat si la curte, unde profita de spatiu.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra