1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

ABISINIANAAbisiniana
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Abisiniana
Porecla Aby
Tara de origine Etiopia
Greutate 2,7 - 5 kg
Blana Scurta, fina
Speranta de viata + 15 ani

Pisica Abisiniana, foarte inteligenta, activa si jucausa, este ideala pentru orice familie. Se ataseaza de stapani, care la randul lor nu isi vor dori nicio alta rasa de pisica.

Origine si istoric

Pisica din rasa Abisiniana este una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume. Exista date care atesta existenta acestei pisici inca de acum 4 mii de ani, in Egiptul Antic. Prima pisica Abisiniana, o femela pe nume Zula, a fost adusa in Europa in anul 1868 de un soldat britanic dupa ce Marea Britanie a invins Abyssinia (acum Etiopia) in razboiul Abisinian.

In Statele Unite ale Americii, pisica Abisiniana a aparut in anul 1900, insa a devenit mai populara in anii 1930. In prezent, pisica din rasa Abisiniana este recunoscuta de majoritatea asociatiilor de pisici din lume. Pisica Abisiniana face parte din top 5 cele mai populare rase de pisici din lume.  

rasa-abisiniana-origine-si-istoric

 

Descriere fizica

Pisica Abisiniana are un corp musculos, lung si atletic, cu picioare suple. Impresioneaza datorita ochilor mari, migdalati si foarte expresivi si urechilor in permanenta alerte. Blana acestei pisici este deasa si scurta, de diferite culori, de la argintiu, roscat si ciocolatiu, pana la maroniu. La maturitate, pisicile din rasa Abisiniana ating intre 3,5 si 4,5 kilograme.

Comportament si personalitate

Dintre toate rasele de pisici, Abisiniana este cea care traieste viata la maximum. Se catara, sare, este curioasa si se joaca foarte mult. Nimic nu ii scapa acestei pisici inteligente si atente, iar viata alaturi de un astfel de animal de companie este intotdeauna distractiva si alerta.

Niciodata nu vei sti ce pune la cale o pisica Abisiniana, insa daca esti in mijlocul unei activitati, cu siguranta aceasta felina va dori sa investigheze indeaproape.

Pisici Abisiniene sunt foarte active, par ca nu dorm niciodata si sunt tot timpul in miscare. Abisiniana este o pisica foarte jucausa si insistenta, careia ii place sa fie in centrul atentiei si care face orice pentru a-si castiga si mentine statutul.

Pisicii din rasa Abisiniana ii place la nebunie sa se joace si orice obiect din locuinta reprezinta o posibila jucarie pentru aceasta pisica activa.

Pisica Abisiniana se adapteaza foarte usor la schimbarile din mediul inconjurator. Este insa bine sa locuiasca impreuna cu alta pisica din aceeasi rasa, cu care sa se joace atunci cand este lasata singura acasa. Daca sta foarte mult timp singura, este foarte posibil ca la intoarecere sa gasesti casa dezmembrata, deoarece pisica va cauta orice obiect pentru a se juca si a face ceva interesant.

pisica-abisiniana-jucausa

 

Ingrijire si hrana

Blana deasa si scurta a pisicii din rasa Abisiniana are nevoie foarte rar de periere si de baie. O simpla periere saptamanala ajuta la indepartarea firelor de par moarte si la distribuirea uniforma a uleiurilor naturale pe blana pisicii. Baile sunt necesare doar atunci cand pisica naparleste, pentru a indeparta mai rapid parul mort.

In ceea ce priveste hrana, pisica Abisiniana poate consuma orice. Este foarte activa, astfel ca sunt rare cazurile in care pisicile Abisiniene sunt obeze.

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisicile din rasa Abisiniana sunt sanatoase, insa ca orice rasa de animale sunt mai predispuse la anumite probleme medicale. Printre afectiunile la care sunt mai sensibile pisicile din rasa Abisiniana se numara problemele parodontale, luxatiile, atropia retinala progresiva si afectiunile renale.

De asemenea, aceste pisici pot suferi si de sindromul hiperestezic felin, o problema neurologica care duce la ingrijirea si spalarea excesiva a pisicilor. Acesta problema duce la caderea parului si miscari necontrolate, in special atunci cand pisicile sunt atinse.

pui-abisinieni-hiperestezic-felin

 

Conditii de viata

Pisica din rasa Abisiniana este potrivita pentru traiul la apartament, in familii active, care au timpul si rabdarea necesare sa se joace cu pisica si sa ii ofere cat mai multa atentie. Pisica Abisiniana este potrivita si pentru familiile cu copii, cu care se intelege foarte bine si cu care chiar formeaza echipa in explorarea locuintei.

De asemenea, aceste pisici se inteleg bine si cu alte animale de companie, ca de exemplu caini, papagali si rozatoare.  

 

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra