1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ALASKAAlaska
Standard rasa
Nume Alaska
Tara de origine Germania
Greutate 3-4.5 kg
Blana Scurta si lucioasa
Culoare Neagra

Cand auzi pentru prima oara „iepure Alaska” te vei gandi ca acesta a fost dezvoltat in Alaska. Interesant  este ca a fost dezvoltat in Germania. Un lucru si mai interesant este ca iepurele Alaska nu este recunoscut ca rasa in Statele Unite.

Origine si istoric

Max Gotha, un arbitru in competitiile de iepuri, a colaborat cu cativa crescatori pentru a crea o noua rasa. La inceputul anilor 1900, s-a dorit obtinerea unei rase de iepuri de culoare neagra, cu o blana lunga, asemenea vulpii de Alaska. Vulpea de Alaska era un animal foarte popular pentru blana sa valoroasa.

Arbitrul Gotha dorea un iepure care sa imite blana de vulpe, in felul acesta dezvoltandu-se industria blanurilor.  In prezent, oricine stie ca atunci cand vine vorba de cresterea iepurilor, rareori se intampla exact ce ai planuit.

Iepurele Alaska, in loc sa aiba o blana lunga, negru cu argintiu, a iesi cu blana scurta, lucioasa si perfect neagra, dandu-i o stralucire frumoasa si unica. Blana iepurelui Alaska a devenit unica prin intensitatea culorii ei.

In loc sa mai incerce sa obtina varianta de blana dorita, Max Gotha a hotarat ca iepurele Alaska sa ramana in varianta obtinuta initial. In anul 1907, rasa Alaska a fost prezentata pentru prima oara la o expozitie si a capatat imediat popularitate. 

iepure-alaska-blana-valoroasa

 

Descriere fizica

Iepurele Alaska este o rasa de marime medie, cantarind 3-4.5 kilograme. Are un corp rotund si bine echilibrat, nu la fel de compact ca alte rase, insa are o structura osoasa bine dezvoltata. Masculii din rasa Alaska sunt mai greoi, iar femelele au trasaturi mai feminine.

Iepurele Alaska are o singura culoare: negru. Partea inferioara a corpului este de culoare negru mat, iar partile expuse sunt mult mai stralucitoare. Ghearele iepurelui Alaska sunt si ele negre, iar ochii sunt maronii. Orice pata de culoare este considerata defect.  

iepure-rasa-alaska-poze-blana-scurta

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra