1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

URIAS GERMANUrias german
Standard rasa
Nume Urias german
Culoare Gri cu tente albastre sau negre
Speranta de viata 12 ani

Origine si istoric

Iepurele uris german provine din rasa urias belgian, fiind una dintre cele mai vechi rase de iepuri, datand inca din secolul al XVI-lea. Iepurele urias german nu este o rasa de iepuri recunoscuta.

Descriere fizica

Iepurele urias german este asemanator cu uriasul englez, ambii avand ca stramos iepurele urias belgian. Cu toate acestea, uriasul german este mai mare si mai greu decat cel englez, este predominant de culoare gri,  insa poate avea si tente de albastru sau negru. Crescatorii incearca sa dezvolte noi variante de culoare ale rasei urias german.

Comportament si personalitate

Iepurele urias german este foarte linistit atunci cand este tratat corespunzator. Este usor de speriat si uneori reactioneaza prin zgariere sau muscare. 

urias-german-cu-fetita-obezitatea

 

Ingrijire si hrana

A hrani corect un iepure urias german este secretul unei vieti lungi si sanatoase. Aceasta rasa devine foarte usor obeza daca este hranita cu alimente bogate in calorii. Obezitatea cauzeaza probleme ale incheieturilor, ale inimii si multe altele. Fanul de buna calitate completeaza dieta formata din pelete speciale pentru iepuri. Un alt element important in hrana iepurilor urias german sunt legumele si fructele proaspete.

In perioada de naparlire a uriasului german este important sa indepartezi blana cazuta pentru a nu fi inhalata. Picioarele din spate au nevoie de ingrijire, mai ales cand se instaleaza artrita, iar iepurele urias german mai mult se va tari decat sa se deplaseze normal.

Este important sa te astepti la cheltuieli mari atunci cand decizi sa ai un iepure urias german. Acesta are nevoie de o cantitate mai mare de hrana si de mai multa atentie si ingrijire. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Iepurele urias german este predispus la a dezvolta paraziti intestinali sau infectii, in special atunci cand este hranit necorespunzator. Mai este predispus si la spondiloza. In ciuda faptului ca rasele de iepuri mari au o speranta de viata scurta, uriasul german poate trai pana la varsta de 12 ani, in timp ce uriasul englez traieste doar jumatate din aceasta varsta. 

Conditii de viata

Iepurele urias german are nevoie de mult spatiu pentru miscare pentru a ramane sanatos. Multi crescatori permit iepurelui urias german sa umble prin curte. Este important sa inveti acest gigant sa-si faca nevoile intr-un loc prestabilit in cusca.

Uriasului german ii place compania altor iepuri, insa acestia nu trebuie sa fie neaparat tot de talie mare, ci de marime normala. 

Urias german pret

Astazi, 21 ianuarie 2013, un iepure urias german are pretul cuprins intre 50 si 400 de lei

urias-german-spatiu

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra