1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ALB DE BOUSCATCateodata desconsiderat de fermierii cu standarde ridicate, iepurele alb de Bouscat este alb complet si foarte popular in tara sa de origine, Franta. In mod surpinzator, aceasta rasa a fost dezvoltata pentru culoarea sa si pentru blana unica. Considerat ca fiind un o rasa rara, iepurele de Bouscat este aproape necunoscut in afara granitelor tarii sale. 

Alb de Bouscat
Standard rasa
Nume Alb de Bouscat
Tara de origine Franta
Greutate 8 kg
Blana Lunga si matasoasa.
Culoare Alba

Origine si istoric

Iepurele alb de Bouscat sau gigant alb de Bouscat, a fost dezvoltat de familia Dulon in anul 1906 din incrucisarea a trei rase de iepuri: argente de Champagne, marele belgian si iepurele de Angora. Scopul era de a obtine un iepure de dimensiuni mari cu o blana necolorata, curata, avand scopul de a aduce bani.  Incrucisarea cu iepurele de Angora a avut scopul de a face ca iepurele alb de Bouscat sa aiba blana mai lunga si mai matasoasa. Tot procesul dezvoltarii rasei alb de Bouscat a fost un succes, rezultand un iepure splendid.

In anul 1910, iepurele alb de Bouscat si-a facut debutul la o expozitie, iar in 1924 a devenit acceptat de Societatea Franceza de Cunicultura. Astazi, este acceptat de toate cluburile din Europa, insa nu este acceptat ca rasa in Statele Unite.

iepure-alb-de-bouscat-iepure-lung

 

Descriere fizica

Iepurele alb de Bouscat este complet albinos si poarta multe dintre caracteristicile stramosului sau marele belgian. Este un iepure lung si mai putin gros, fiind robust si avand o cantitate mare de oase. Iepurele alb de Bouscat ajunge sa cantareasca si 8 kilograme.

Rasa alb de Bouscat nu are pigmentatie. Desi intial a fost crescut pentru non-culoarea blanii sale, aceasta a fost ulterior vopsit in industria blanurilor.

Ochii iepurelui alb de Bouscat trebuie sa fie de culoare roz deschis si la o privire mai atenta ar trebui sa i se vada capilarele fine ale ochilor. Unghiile de la toate picioarele trebuie sa fie albe sau transparente. 

Utilitate

Iepurele alb de Bouscat poate fi tinut ca animal de companie dar si ca iepure de casa. Este crescut de fermieri pentru blana si carnea sa.

alb-de-bouscat-animal-de-companie

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra