1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ANGORAAngora
Standard rasa
Nume Angora
Greutate maxim 1.5 kg
Blana Densa
Culoare Varietati de culori
Capacitate la nastere 3-5 pui

Origine si istoric

Iepurele de Angora are o istorie destul de controversata, insa se considera ca rasa a fost dezvoltata in jurul anului 1723, in portul turcesc Angora, cunoscut astazi drept Ankara. Rasa de iepuri Angora a fost dezvoltata pentru valorificarea blanii.

Descriere fizica

Iepurele de Angora este un iepure de casa de marime mica ce nu cantareste mai mult de 1.5 kilograme. Corpul este scurt, compact si rotunjit. Urechile iepurelui de Angora nu ar trebui sa masoare mai mult de 16 centimetri, iar ochii sunt stralucitori si adanci.

Iepurele de Angora vine intr-o varietate de culori si modele. Blana sa creste pana la o lungime de 5-7 centimetri, insa ajunge si la 15 centimetri lungime, este densa si contine un strat superior mai dens decat cel inferior, nefiind predispusa sa se incurce. 

iepure-de-angora-profil-iepure-de-casa

 

Comportament si personalitate

Iepurele de Angora este cunoscut pentru faptul ca este calm, tacut, usor de ingrijit si mic de marime. Iepurelui de Angora ii place sa fie mangaiat, fiind foarte potrivit ca animal de companie, pentru copii sau pentru orice incepator care doreste sa creasca iepuri. Se intelege bine cu alte animale de companie ca porcusorii de Guineea.

Ingrijire si hrana

Iepurele de Angora are nevoie de o dieta echilibrata pentru a ramane sanatos si cu un sistem imunitar bun. O hrana potrivita pentru iepurele de Angora consta in pelete de buna calitate, lucerna, fructe si legume proaspete ca patrunjel, conopida, spanac, porumb, morcovi. Salata si varza pot fi date doar in cantitati mici. Apa proaspata trebuie sa fie la dispozitie tot timpul.

Iepurele de Angora mai are nevoie si de miscare, de aceea este important sa poata zburda liber in afara custii, cu mentiunea ca locul sa fie sigur si imprejmuit. Miscarea va ajuta la scurtarea naturala a unghiilor si la mentinerea greutatii corporale. 

iepure-de-angora-gri-hrana

 

Reproducere

Varsta ideala la care se poate imperechea iepurele de Angora este de 5-6 luni. Prima serie de pui ar trebui sa se nasca inainte ca femela sa implineasca varsta de un an. Motivul este ca oasele pelvisului se vor uni si nu va mai putea da nastere la pui pe cale naturala. Ultima nastere ar trebui sa nu fie mai tarziu de varsta de 3 ani. Perioada de gestatie dureaza 28-31 de zile, dand nastere la 3-5 pui. Iepurele de angora poate trai aproximativ 5 ani.

Varietati

Exista patru varietati de iepure de Angora: englezesc, francez, satinat si urias (gigant). Diferenta dintre varietati este data de blana.

Iepure de Angora pret

Astazi, 28 ianuarie 2013, un iepure de Angora are pretul cuprins intre 50 si 100 lei.

iepure-de-angora-in-cusca-miscare

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra