1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ANTILOPA CU COARNE SPIRALATEAntilopa cu coarne spiralate
Standard rasa
Nume Antilopa cu coarne spiralata
Marime 120 cm
Inaltime 74-84 cm
Culoare Masculul are blana maronie, iar femela are blana galbuie
Speranta de viata 15-18 ani
Nivel zgomot Scazut

Descriere fizica

Antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) are o inaltime de 73.7-83.8 centimetri pana la umeri si are o lungime a corpului de 120 centimetri. Antilopa cu coarne spiralate este una dintre speciile unde culoarea blanii masculului difera de cea a femelei. Masculul are blana maronie, iar femela are blana galbuie. Ambii au partile inferioare ale corpului de culoare si din jurul ochilor de culoare alba. Blana masculului devina mai inchisa la culoare cu timpul, iar corpul antilopei cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) are o constructie subtire.

Coarnele cresc doar la mascul si pot ajunge la o lungime de 50-61 centimetri, fiind inelate la baza si spiralate de doua ori pana la varf. Botul antilopei cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) este asemenea unei capre, coada este scurta, iar copitele sunt delicate si brusc inclinate. 

antilopa-cu-coarne-spiralate-poze-antilope-cervicapra

 

Comportament si personalitate

Antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) este un animal social, iar turmele masoara intre 5 si 50 de indivizi. In turma exista un singur mascul si mai multe femele alaturi de puii lor. In timpul sezonului secetos, antilopa cu coarne spiralate este activa in special dimineata si seara, iar in timpul sezonului ploios este activa in timpul zilei.

Din cauza persecutarii sale, antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) este timida si precauta. Pentru ca simtul mirosului si auzului nu este bine dezvoltat, isi foloseste vederea pentru a detecta pericolul. La apropierea pradatorului, o singura antilopa cu coarne spiralate initiaza fuga prin sarit si imediat va fi urmata de toata turma.

Antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) are o viteza incredibila, atingand 18 metri pe secunda pe o distanta de 24 de kilometri. Este in general silentioasa, insa femela cateodata scoate sunete pentru a anunta intreaga turma. 

Ingrijire si hrana

Antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) este un animal ierbivor si hraneste cu iarba scurta si cereale cultivate. Se considera ca aceasta nu bea apa nici atunci cand este disponibila, reusind sa repuna in circuit nitrogenul din corp si nu il elimina prin urina. 

antilope-cu-coarne-spiralate-animal-ierbivor

 

Conditii de viata

Antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) se gaseste in Pakistan si India. Traieste in zonele impadurite si semi-desertice, insa se bucura si de zonele cu spini sau padurile de foioase.  

Antilopei cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) ii place sa stea in zonele cu verdeata, iar in zilele foarte calduroase  se odihneste la umbra. 

Reproducere

Imperecherea antilopei cu coarne spiralate are loc pe toata perioada anului, insa are ca perioada de varf lunile martie-aprilie, august-octombrie. In aceasta perioada, masculul isi stabileste teritoriul prin pozitionarea excrementelor la granitele sale. Antilopa cu coarne spiralate (Antilope cervicapra) mascul este extrem de agresiv in aceasta perioada si alunga orice mascul nedorit din teritoriul sau, uneori survenind si lupte intre acestia.

Perioada de gestatie la antilopa cu coarne spiralate este de 6 luni si de cele mai multe ori femela da nastere la un singur pui. Speranta de viata a antilopei cu coarne spiralate este de 15-18 ani. 

Alte lucruri interesante

Antilopa cu coarne spiralata (Antilope cervicapra) este vanata de oameni, carnea sa fiind foarte pretuita.

antilopa-cu-coarne-spiralate-zonele-impadurite

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra