1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

AUSTRALIAN MISTAustralian Mist
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa Australian Mist
Tara de origine Australia
Greutate 3 - 5 kg
Blana Scurta si deasa
Culoare Crem, maro, bleu, ciocolatiu, lila, caramel, auriu
Speranta de viata 10 - 12 ani

Pisica din rasa Australian Mist este o pisica delicata si afectuoasa, ideala pentru orice familie, chiar si pentru cele cu copiii foarte mici. Este usor de ingrijit si intretinut si nu necesita foarte multa atentie, ca pisicile din rasele mai active.  

Origine si istoric

Rasa de pisici Australian Mist este o rasa relativ noua, dezvoltata in anul 1977, atunci cand un crescator de pisici a vrut sa dezvolte o rasa de pisici care sa aiba trasaturile pisicilor din rasele Burmeza si Abisiniana.

Prima generatie de pisici din aceasta rasa a fost acceptata in anul 1980, iar primele pisici obtinute din aceasta incrucisare au fost inregistrate in aprilie 1986.

Pentru obtinerea acestei rase, pisica din rasa Burmeza a fost selectata pentru personalitatea placuta si blana in culori difuze, iar pisica din rasa Abisiniana pentru energia si vigoarea ei. De asemenea, pentru obtinerea acestei rase a fost selectata si pisica domestica, pentru postura sa. Astfel, se crede ca pisica din rasa Australian Mist este 50% Burmeza, 25% Abisiniana si 25% domestica.

Rasa de pisici Australian Mist este recunoscuta de toti crescatorii din Australia. In Marea Britanie, aceasta rasa de pisici a ajuns abia in anul 2007.  

 

rasa-australian-mist-blana

Descriere fizica

Pisica din rasa Australian Mist este o pisica de talie mijlocie, bine proportionata si delicata. Blana acestei pisici este scurta, cu pete sau marmorata. Pisica din rasa Australian Mist are blana in sapte culori: crem, maro, bleu, ciocolatiu, lila, caramel si auriu.

Capul este micut si delicat, rotund, cu ochi mari, de culoare verde, foarte expresivi, urechile de dimensiuni mijlocii si barbie puternica. Coada este lunga si subtire.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Australian Mist este foarte prietenoasa, jucausa si placuta. Se intelege foarte bine cu toata lumea, inclusiv cu copiii mici, dar si cu alte animale de companie. Este un companion ideal pentru orice familie.

Pisica din rasa Australian Mist este foarte atasata de oameni, in prezenta carora prefera sa fie in permanenta. Datorita temperamentului sau placut, pisica Australian Mist este ideala pentru traiul iin apartament.

In plus, pisicii din rasa Australian Mist ii place sa se implice in toate activitatile familiei. De asemenea, aceasta pisica este si foarte inteligenta, iar unele specimene pot fi chiar invatate sa mearga in lesa.  

pisica-australian-mist-familie

 

Ingrijire si hrana

Blana scurta a pisicii din rasa Australian Mist este stralucitoare si matasoasa la atingere. Este usor de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta. In rest, este bine ca unghiile si urechile sa fie curatate frecvent, ca si dantura, pentru preveni anumite probleme.

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Australian Mist este in general sanatoasa si foarte activa. Poate fi insa mai predispusa la anumite probleme de sanatate specifice pisicilor din rasele Burmeza si Abisiniana. Speranta de viata la pisica din aceasta rasa este de 14-16 ani.  

Conditii de viata

Datorita temperamentului placut, pisica din rasa Australian Mist este ideala pentru orice familie. Este o pisica linistita, care nu zgarie niciodata, foarte atasata de familia din care face parte. Este indicat sa fie crescuta in casa, pentru preveni accidentele neplacute.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra