1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BRITISH SHORTHAIRBritish Shorthair
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume British shorthair
Tara de origine Marea Britanie
Greutate 5-10 kg
Blana Scurta
Culoare Aproximativ 30 de variante de culoare, cea mai comuna fiind gri
Speranta de viata 14-20 ani

Daca esti in cautarea unei pisici care sa-ți jefuiasca frigiderul sau care se leagana amețitor de candelabrul tau, atunci e bine sa stii ca pisica british shorthair nu este potrivita pentru tine.

Origine si istoric

British shorthair este una dintre cele mai vechi rase de pisici din Mare Britanie, avand ca stramosi pisicile importate de romani in timpul Imperiului Roman. Inițial au fost valorificate pentru abilitatea de a vana, mai tarziu fiindu-le apreciat calmul, rabdarea si compania lor. Pisica british shorthair a servit ca model pentru personajul-pisica Chesire din “Alice, in țara minunilor” si in “Motanul incalțat” - o imagine populara ce probabil va ramane intiparita in mintea copiilor si a celor mari. in anul 2001, pisica british shorthair era cea mai populara pisica din Marea Britanie.

Descriere fizica

Pisica british shorthair are o apariție compacta si puternica, avand capul si fața masive si rotunde. Craniul ii ofera pisicii british shorthair o apariție distincta fața de celelalte pisici dezvoltate din pisica domestica. Are o blana densa, scurta si rezistenta, fiind foarte importanta in competiții si expoziții. Se simte solida la atingere, ca plimbatul degetelor pe o bucata ferma si calda de catifea. Blana pisicii british shorthair nu este nici dubla si nici lanoasa, facand-o usor de intreținut, insa ingrijirea regulata este importanta. Pisica british shorthair vine intr-o varietate de culori si modele, insa cea mai comuna este cea gri.

british-short-hair-pe-masa-blana-densa

 

Comportament si personalitate

Pisica british shorthair este tacuta, chiar temperata, avand o rezervare tipic bitanica, mai ales cand i se face cunostința cu cineva. Dupa ce va trece de timiditatea inițiala, va deveni un animal de companie credincios. Pisica british shorthair arata loialitatea sa intregii familii, nu doar unei singure persoane. Stapanii de pisici british shorthair, descriu aceasta rasa ca fiind cuminte, dulce si afectuoasa, fara sa fie tipul care se arunca pe fața ta. Are tendința de a fi independenta, iar daca este lasata pe cont propriu, de obicei, se adapteza repede.

Femela british shorthair, este o doamna britanica in adevaratul sens al cuvantului. Iubeste sa primeasca atenție din partea tuturor membrilor familiei, forma adecvata si eticheta este o necesitate in randul acestor pisici. Ca mama, pisica british shorthair este responsabila si grijulie. Da nastere usor la pui si in timp ce ii ingrijeste este disponibila si pentru stapan. Ii place atenția chiar si in aceasta perioada, preferand ca toata familia sa ia parte la cresterea puilor. 

british-shorthair-in-picioare-animal-de-companie

 

Ingrijire si hrana

Este bine sa hranesti pisica british shorthair cu hrana uscata de cea mai buna calitate si nu-i permite sa se ingrase pentru ca speranța de viața i se va scurta. La varsta de mijloc (5-10 ani) este mai predispusa sa aibe probleme cu greutatea, acest lucru putand fi controlat printr-o hrana slab calorica. Hraneste pisica british shorthair o data sau de doua ori pe zi cu porții controlate.

Stiai ca perierea zilnica a blanii pisicii british shorthair este importanta, mai ales in timpul schimbarii anotimpurilor cand blana se ingroasa sau se subțiaza?

british-shorthair-ochi-hrana-uscata

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica british shorthair este in general sanatoasa, iar in bagajul sau genetic exista atat puncte tari cat si puncte slabe. Problemele genetice afecteaza doar o mica parte din exemplarele de british shorthair. Printre aceste afecțiuni se afla cele ale danturii sau de inima. Este bine sa iei pisica british shorthair de la un crescator responsabil.

Conditii de viata

Pisica british shorthair traieste la fel de bine atat la țara cat si intr-un apartament. Este extrem de toleranta, prietenoasa si adaptabila. Se ințelege bine cu alte pisici, caini  si este excelenta pentru copii. 

british-shorthair-ochelari-apartament

 

Prietenie cu omul

Pisica british shorthair tolereaza singuratatea si sa fie lasata singura in casa. Este afectuoasa si petrece timp dormind sub soare. Pisica british shorthair este un animal de companie tacut si minunat.

Pisica british shorthair pret 

Astazi, 24 ianuarie 2013, o pisica british shorthair are pretul cuprins intre 900 si 1500 lei.

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra