1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

BERBEC GERMANBerbec german
Standard rasa
Nume Berbec german
Greutate 3-4 kg
Marime 27-35 cm
Blana Foarte deasa
Culoare Alb, negru, albastru, chinchila, portocaliu, cenusiu si modelul fluture.
Capacitate la nastere 4-8 pui

Origine si istoric

Rasa de iepuri berbec german a fost creata prin incrucisarea rasei berbec francez cu mai multe rase de iepuri. Iepurele berbec german a fost dezvoltat in Germania si aratat pentru prima oara la o expozitie in anul 1960, in Saarbrucken, vestul Germaniei. Aceasta rasa a fost standardizata incepand cu anul 1970.

Descriere fizica

Iepurele berbec german cantareste intre 3 si 4 kilograme. Urechile sunt asemenea berbecului francez, pleostite, dar mai mici ca marime.

Berbecul german este un iepure care creste rapid, ajungand la maturitate la varsta de 16 saptamani. Are o multime de varietati de culoare printre care: alb cu ochii rosii, negru, albastru, chinchila, portocaliu, cenusiu si modelul fluture.

Berbecul german are o aparitie musculoasa, iar gatul nu este vizibil. Umerii si picioarele din spate sunt de egale ca marime. Picioarele sunt scurte, drepte si groase, iar picioarele din spate stau paralele cu solul atunci cand se odihneste.  Urechile sunt mari, groase si atarna pe langa ochi. Masoara 27-35 centimetri. Blana iepurelui berbec german este normala ca marime si foarte deasa. 

iepure-berbec-german-alb-blana-deasa

 

Comportament si personalitate

Iepurele berbec german este prietenos, jucaus si cu un temperament fantastic. Este un excelent animal de companie

Ingrijire si hrana

Ingrijirea iepurelui berbec german este destul de usoara daca se procedeaza corect. Hrana sa consta intr-o combinatie de pelete de buna calitate, fan si apa. Anumite legume si radacini sunt potrivite pentru gustari sanatoase, insa nu inlocuiesc o masa completa.

Miscarea este foarte importanta pentru iepurele berbec german. Este bine sa aiba un spatiu sigur in care poate alerga, iar acesta sa fie asigurat cu rampe, tuburi largi, busteni. Acestia ii vor asigura activitati ca sarituri, catarat si alergat. 

berbec-german-pitic-miscarea

 

Conditii de viata

O cusca de aproape 4 metri patrati este foarte potrivita pentru un iepure berbec german de o asa marime. Poate trai bine atat afara cat si inauntru, insa e bine sa fii atent la temperaturile extreme. In caz de canicula, e bine sa-i asiguri umbra si loc racoros, dar si multa apa proaspata. Aminteste-ti ca prea multa caldura poate fi fatala. 

Utilitate

Iepurele berbec german este o excelenta alegere ca animal de companie, pentru expozitii si chiar in crescatoriile de iepuri.

Daca este pentru prima oara cand detii un iepure berbec german, informeaza-te in legatura cu aceasta rasa, incepind cu istoricul rase, sanatate, ingrijire si mediu de viata. Aminteste-ti in permanenta ca un iepure sanatos este fericit, iar un iepure fericit este si sanatos. 

Reproducere

Rasa berbec german este foarte productiva si femelele pot avea prima serie de pui la varsta de doar 7-8 luni. Da nastere la 4-8 pui.

Berbec german pret

Astazi, 21 ianuarie 2013, un iepure berbec german are pretul cuprins intre 50 si 250 de lei.

 

iepure-berbec-german-alb-animal-de-companie

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra