1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BROHOLMERBroholmer
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Broholmer
Porecla Mastiful Danez
Tara de origine Danemarca
Blana Scurta si deasa
Culoare Galbena cu pete negre sau roscate
Speranta de viata 11 ani
Cainele din rasa Broholmer, cunoscut si sub numele de Mastiful Danez, este originar din Danemarca. Un caine de paza, Broholmer era preferat de cei instariti. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, rasa era pe cale de disparitie, insa a fost salvata dupa anii 1970.

Origine si istoric

Rasa Broholmer este originara din Danemarca, de unde dateaza inca din Evul Mediu. In aceea perioada, cainii din rasa Broholmer erau folositi pentru vanatoare, iar mai tarziu pentru paza fermelor si conacelor. La sfarsitul secolul XVIII, aceasta rasa de caini a devenit preferata famiilor regale, iar Sehested of Broholm, de unde rasa a mostenit numele, s-a ocupat personal de propagarea acestei rase.

caini-Broholmer-origine-si-istoric

 

Descriere fizica

Cainii din rasa Broholmer sunt animale de talie mare, cu un corp compact si puternic. Au miscari energice si un aspect care emana incredere si siguranta. Capul este masiv si lat, gatul puternic, iar pieptul bine dezvoltat. Blana este scurta si deasa, de culoare galbena cu pete negre sau roscate. 
 
Femelele din aceasta rasa ajung la o inaltime de 70 de centimetri si o greutate de 41-50 de kilograme. Masculii ajung la 75 de centimetri si o greutate de 70 de kilograme. 

Comportament si personalitate

Cainii din rasa Broholmer sunt calmi si prietenosi, insa in acelasi timp foate atenti. Persoanele care detin astfel de caini trebuie sa aiba la randul lor o personalitate puternica, deoarece au un instinct puternic si un caracter de conducator. 
 
Pentru a-si impune punctul de vedere, stapanii de cainii din rasa Broholmer trebuie sa inceapa cat mai devreme antrenamentele de dresaj. In plus, acesti caini pot deveni adesea agresivi si pot musca, in special daca intra in contact cu oameni si animale mai timide.
 
pui-rasa-Broholmer-prietenosi
 

Ingrijire si hrana

Cainii din rasa Broholmer au nevoie de plimbari zilnice in aer liber. Persoanele care detin astfel de caini trebuie sa stie ca antrenmentele fizice viguroase si intense sunt nerecomandate cainilor tineri, deoarece le pot afecta cresterea si dezvoltarea. 
 
Blana cainelui, deasa si moale, este bine sa fie periata saptamanal. Spalarea este necesara doar atunci cand se murdareste, in general odata la cateva luni. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Speranta de viata la acest caine este de aproximativ 11 ani. Cainii din rasa Broholmer sunt in general sanatosi si foarte rezistenti.

Conditii de viata

Cainii dina rasa Broholmer sunt ideali pentru viata la curte sau in mediul rural, acolo unde au mult spatiu de desfasurare. Pot fi insa si animale de oras, unde sunt folositi in special pentru paza. 
 
Daca sunt plimbati zilnic si antrenati in diverse activitati interactive, cainii din rasa Broholmer se impaca bine si cu viata in spatii mai mici, ca de exemplu intr-un apartament.
 
caine-Broholmer-curte
 

Dresaj

Pentru a evita problemele de comportament, cainii din rasa Broholmer trebuie antrenati si dresati inca de mici. Au insa nevoie de o persoana cu o personalitate puternica, care sa ii domine.
 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra