1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CANAANCanaan
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Canaan
Tara de origine Israel
Greutate 18-25 kg
Inaltime 50-60 cm
Blana Densa
Culoare Alb, negru, maro, roscat cu mici pete albe.
Speranta de viata 12-15 ani
Cainele din rasa Canaan este originar din Israel, unde a si fost recunoscut drept rasa nationala. In bazinul mediteranean, rasa Canaan exista de mii de ani. In prezent, in intreaga lume exista in jur de 3000 de caini, in special in Europa si America de Nord.

Origine si istoric

Rasa pura Canaan a aparut in regiunea cu acelasi nume din Israel, in jurul anilor 1930. Este rezultatul incrucisarilor repetate dintre doua rase de caini salbatici. Aceste rase salbatice dateaza inca din vremuri biblice si erau folosite pentru paza turmelor de oi si capre ale israelitilor. Desene ale acestor caini au fost gasite in morminte care dateaza din anul 2200 inainte de Hristos. 
 
Cainii din rasa Canaan erau folositi in special in armata, la detectarea de mine antipersonale. Rasa a fost recunoscuta oficial in anul 1997 si a fost utilizata si pentru ghidarea persoanelor nevazatoare. 
caine-canaan-origine-si-istorie
 

Descriere fizica

Cainele din rasa Canaan este un animal de talie mijlocie, cu un corp compact, proportionat, puternic si zvelt. Are aspectul unui lup, cu un cap mic, gat puternic si urechi mici si ascutite. Dispune de o blana dubla, cu un strat exterior protector si dens, de lungime medie. Stratul interior se schimba in functie de sezon. Blana este de diferite culori, de la alb si negru, pana la maro si roscat, cu mici pete albe. 
 
La maturitate, cainele din rasa Canaan ajunge la o inaltime de 50-60 de centimetri si o greutate de 18-25 kilograme.

Comportament si personalitate

Reprezentantii rasei Canaan au un puternic instinct de supravietuire. Sunt rapizi si reactioneaza imediat atunci cand intra in contact cu straini. Actioneaza si ca animale de paza, alertandu-si stapanii atunci cand ceva nu este in ordine. Chiar daca au o atitudine defensiva, cainii din rasa Canaan nu sunt agresivi si se descurca foarte bine in jurul copiilor. 
 
Cainii din rasa Canaan sunt inteligenti si invata rapid, insa se plictisesc rapid de activitatile repetitive, pe care le vor ignora daca vor gasi altceva mai interesant de facut. Se ataseaza rapid de familia in care patrunde si devine un companion desavarsit, foarte loial si de incredere. 
caini-canaan-animale-de-paza
 

Ingrijire si hrana

Cainele din rasa Canaan este foarte curat, iar blana sa nu miroase urat. Este usor de intretinut si curatat. Blana lui deasa este bine sa fie periata si pieptanata odata pe saptamana si mai des in perioada de naparlire. Este bine sa fie hranit de doua ori pe zi, cu hrana uscata de calitate. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Speransa de viata la acest caine este de 12-15 ani. Rasa Canaan este foarte rezistenta la boli, iar reprezentantii sai nu sufera de boli severe pe parcursul vietii. Printre bolile mai frecvente la cainii din rasa Canaan se numara hipotiroidismul, epilepsia, displazia de sold, luxatiile, bolilele osoase si oculare. 

rasa-canaan-sanatate

 

Conditii de viata

Cainele din rasa Canaan este un animal de apartament, care are nevoie de miscare moderata, o plimbare scurta pe zi fiind suficienta. Datorita blanii groase, cainele Canaan poate fi crescut si in curte, insa este mai potrivit pentru interior. 
 
Daca are acces la o curte, va incepe sa sape, astfel ca de mic trebuie sa aiba un loc anume in curte, numai al lui, unde sa iti desfasoare aceasta activitate. 

Dresaj

Deoarece sunt foarte inteligenti, caini din rasa Canaan pot fi dresati rapid, insa caracterul lor independent poate pune probleme. Este nevoie de multa motivatie pentru a-l face pe acest caine sa fie ascultator, in special daca este plictisit. 

 

Articole recomandate

Cao

Cao

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra