1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

MASTIFF



Mastiff
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Mastiff, Mastiff englez
Cod rasa Grupa 2, numarul 264
Tara de origine Anglia
Greutate 68-110 kilograme
Inaltime 75 centimetri
Blana Scurta
Culoare Maronie, coniac, caisa
Capacitate la nastere 6-8 pui
Speranta de viata 9-10 ani

Origine si istoric

Originea rasei de caini Mastiff este necunoscuta, insa Caesar a lasat scris despre o rasa de caini cand romanii au invadat Marea Britanie in secolul 55, i. Hr. De-a lungul istoriei, cainii mastiff au fost folositi pentru paza, in serviciul politiei, pentru cautare si salvare si chiar pazirea turmelor.

Cuvantul mastiff descrie un grup de caini giganti, decat o singura rasa. Toti cainii mastiff se presupune ca sunt originari din Asia, acum multe sute de ani in urma.

Descriere fizica

Mare si greu, cainele mastiff este foarte musculos. Capul sau este patratos, greu , cu un bot scurt. Poarta o masca neagra in jurul ochilor si nasului, iar urechile sunt inchise la culoare. Ochii sunt dispusi la distanta, cu o expresie draguta, insa mereu in alerta. Urechile au forma literei V, coada este ridicata si subtire in varf, avand forma de lumanare. Cainele mastiff are o blana scurta, maronie, coniac,caisa, iar pielea face cute in jurul capului si gatului.

Cainele mastiff masoara 76 centimetri pana la umeri, avand o greutate cuprinsa intre 70-100 kilograme.  

mastiff-intins-musculos

 

Comportament si personalitate

Cainele mastiff este un animal de companie minunat. Este foarte potrivit pentru copii, fiind rabdator, grijuliu, protector si atasat de stapanul sau. Unii stapani spun ca acest caine habar nu are cat de mare este si uneori sare in pat pentru a se ghemui langa stapan. Este un excelent caine de paza, fiind vigilent, dar nu agresiv. Pentru familiile cu multe camere si multa dragoste de oferit, cainele mastiff este excelent animal de companie

Ingrijire si hrana

Acest caine are nevoie de miscare regulata zilnica ce implica o plimbare si oportunitatea de a alerga. O rasa atat de mare ca mastiff-ul va incerca sa-si consume energia daca nu face suficienta miscare, iar acest consum de energie implica un comportament distructiv.

Cainele mastiff naparleste pe tot parcursul anului, insa cel mai mult primavara si toamna. Poate fi spalat ocazional, insa e nevoie de curatarea zilnica a cutelor pentru a preveni infectiile. Urechile ar trebui curatate cu un betisor cu vata in varf si dantura sa fie periata saptamanal. Unghiile vor fi scurtate lunar, in cazul in care acestea nu se scurteaza datorita suprafetei dure.

Cainele mastiff are nevoie de 6-8 cupe cu hrana uscata de buna calitate, impartita in doua mese. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Ca toate rasele mari de caini, mastiff-ul este o rasa ce nu traieste foarte mult. Media de viata a cainelui mastiff este de 9-10 ani. Principalele probleme de sanatate ale rasei mastiff includ : dilatatia gastrica, displazia de sold, cristaluria si uroliaza, entropion (cresterea inversa a genelor), ectoprionul (lasarea ploapei inferior), ochi rosii, distrofie corneana, stenoza pulmonara, atrofia progresiva a retinei, convulsii.

caine-mastiff-sanatate-si-puncte-vulnerabile

 

Conditii de viata

Cainele mastiff nu este un caine de apartament, insa se poate acomoda daca are suficient spatiu acest gigant de 90 kilograme. 

Dresaj

Dresajul la cainele mastiff este destul de dificil si ar trebui sa inceapa cat mai devreme posibil pentru a face munca mai usoara. Cu cat creste, cu atat vor fi mai greu de corectat comportamentele nedorite. Dresajul trebuie facut de o persoana puternica, care stie sa impuna reguli clare. Socializarea puiului de mastiff trebuie sa fie frecventa pentru ca odata cu cresterea lui, nu va mai permite intrarea altor animale pe teritoriul lui. Dresajul are ca scop pastrarea protectiei oferita de caine, fara a se transforma in agresivitate.

 

Cainele mastiff face multa galagie. Nu latra in exces, insa atunci cand latra, o face tare, cu multa rezonanta, asa ca trebuie sa invete sa inceteze atunci cand i se comanda sa nu mai latre. Un mastiff mormaie, sforaie, saliveaza, lucruri pe care unii le accepta, altii nu. 

pui-mastiff-dresaj

Articole recomandate

Pug

Pug

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra