1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CHAUSIEChausie
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Chausie
Tara de origine Egipt
Greutate 9 - 10 kg
Blana Scurta
Culoare Neagra, maro, cu dungi
Speranta de viata 12 - 14 ani

Activa, jucausa si foarte inteligenta, pisica din rasa Chausie este ideala pentru orice familie care are timpul necesar pentru a stimula aceasta pisica. Este foarte afectuoasa si se ataseaza foarte mult de familia din care face parte, careia ii este foarte loiala.  

Origine si istoric

Rasa de pisici Chausie dateaza din anul 1960, atunci cand o pisica din jungla (Felis chaus), o specie de pisica salbatica care se gaseste in unele zone din Orientul Mijlociu, a fost imperecheata cu o pisica domestica. Astfel, a fost creata o pisica hibrid, cu aspect salbatic si temperament domestic.

Se crede ca pisica din jungla era venerata in Egiptul Antic, unde au fost gasite chiar mumii ale acestor pisici, in mormintele egiptene. Foarte multi specialisti spun ca statuile zeitei Bastet au fost modelate dupa aspectul acestei pisici salbatice, cu un corp suplu si zvelt.

Prima pisica din rasa Chausie a fost inregistrata in anul 1990, iar in anul 1995, aceasta rasa a fost recunoscuta oficial. Din anul 2013, rasa de pisici Chausie poate participa si la concursurile si campionatele pentru feline.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Chausie are un aspect salbatic, cu un corp lung si zvelt, cu urechi mari. Este un animal de talie mare, chiar daca femelele sunt mult mai mici decat masculii. Corpul lung al acestei pisici este musculos, cu un piept puternic si larg. Picioarele sunt lungi si musculoase, cele din spate fiind usor mai lungi decat cele din fata.

Labele sunt micute si rotunde, iar coada de dimensiuni medii. Capul este mic, ochii de forma ovala si de diferite culori, de la galben la verde. Corpul este acoperit de o blana scurta si deasa, in trei nuante de culori: negru, negru cu dungi argintii si maro.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Chausie este o pisica foarte inteligenta, activa, jucausa si atletica. Este cunoscuta pentru abilitatile sale de a sari extrem de sus si de a fugi foarte repede. Are nevoie de multa activitate pentru a fi stimulata fizic si mental.

Se spune despre aceasta pisica ca are o personalitate de caine si are nevoie in permanenta de atentia oamenilor. Acestor pisici nu le place sa petreaca prea mult timp singure.

In ciuda aspectului salbatic, pisica din rasa Chausie este foarte afectuoasa si se intelege foarte bine si cu copiii, alte pisici si caini. Totusi, deoarece are nevoie de atentia constanta a stapanilor, este bine ca aceasta pisica sa nu fie crescuta in familii cu copiii foarte mici.

Pisica Chausie este foarte jucausa si sociabila, astfel ca se va intelege foarte bine si cu strainii. Este o pisica neinfricata, lucru care ii poate aduce o serie de probleme, in special daca este lasata afara.  

Ingrijire si hrana

Blana scurta a acestei pisici este usor de intretinut si nu necesita mai mult de o periere pe saptamana. De asemenea, este bine ca urechile si dintii sa fie curatati frecvent, iar unghiile taiate cel putin odata pe luna.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Chausie este sanatoasa si viguroasa si nu sufera de afectiuni genetice. Speranta de viata la aceasta pisica este de 12 – 14 ani.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Chausie este potrivita pentru orice locuinta, chiar si pentru cele in care mai exista si alte animale de companie. Este totusi indicat sa nu fie crescuta in familii cu bebelusi, deoarece are nevoie de multa atentie, iar atunci cand nu o primeste poate deveni dificila.

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra