1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

HAVANA BROWNHavana Brown
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Havana Brown
Tara de origine Marea Britanie
Greutate 4 - 5 kg
Blana Scurta, matasoasa
Culoare Maro
Speranta de viata 10 - 15 ani

Pisica din rasa Havana Brown este energica, jucausa si foarte curioasa. Invata rapid diverse trucuri cu care isi va distra familia. Este vorbareata, se implica in toate activitatile din casa si isi urmareste stapanii peste tot.

Origine si istoric

Pisica din rasa Havana Brown este o pisica hibrid, realizata in urma mai multor incrucisari, intre diferite rase de pisici. La aparitia acestei pisici au participat pisicile domestice de culoare maro, dar si rasa precum Siameza sau Albastra de Rusia.

Rasa de pisici Havana Brown a fost dezvoltata in anul 1950 de mai multi crescatori de pisici din Anglia. In Europa, aceste pisici erau cunoscute doar sub numele de Havana, insa cand au fost importate in Statele Unite ale Americii au devenit cunoscute sub numele de Havana Brown.  

pisica-havana-brown-pisica-hibrid

 

Descriere fizica

Principala caracteristica a pisicii din rasa Havana Brown este blana deasa si stralucitoare, de culoare maro. Corpul pisicii din rasa Havana Brown este suplu, de talie mijlocie, musculos si ferm. Capul este mic si rotund, iar ochi mari, de culoare verde.

La maturitate pisica din rasa Havana Brown atinge greutatea de 4-5 kilograme.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Havana Brown este inteligenta, jucausa si prietenoasa. Se ataseaza foarte mult de membrii familiei, pe care ii va urmari prin toata casa. Ca majoritatea raselor de pisici care au stramosi din rasa Siameza, si Havana Brown este vorbareata si are nevoie de atentia celor din jur.

Este foarte inteligenta si apreciaza foarte mult jocurile care ii stimuleaza atentia si concentrarea. Atunci cand nu se joaca, pisica din rasa Havana Brown adora sa stea in bratele stapanilor.

De asemenea, pisica Havana Brown este curioasa si vrea sa se implice in toate activitatile din casa. Astfel, este foarte important ca stapanii acestei pisici sa stie ca o astfel de pisica necesita multa atentie.

O alta trasatura distincta a pisicii din rasa Havana Brown este faptul ca ii place sa atinga cu labutele obiectele din casa. De altfel, atunci cand are nevoie de atentia stapanilor, ii va atinge usor pe mana.

Se intelege bine si cu alte animale de companie, dar si cu copii, cu toate ca tinde sa se ataseze mai mult de un singur membru al familiei. In general insa pisica din rasa Havana Brown este un animal de companie excelent!

rasa-havana-brown-multa-atentie

 

Ingrijire si hrana

Blana matasoasa a pisicii din rasa Havana Brown nu necesita o ingrijire speciala. O periere saptamanala este suficienta pentru ca blana acestei pisici sa isi pastreze supletea si stralucirea.

De asemenea, saptamanal este bine sa ii fie curatate urechile si taiate unghiile. Pentru a preveni problemele dentare este indicat ca dantura sa fie curatata frecvent cu o pasta de dinti recomandata de medicul veterinar.  

Sanatate si puncte vulnerabile

In general pisicile din rasa Havana Brown sunt sanatoase si viguroase. Sunt insa mai predispuse la dezvoltarea de pietre de oxilat de calciu in tractul urinar. De asemenea, aceasta pisica este mai predispusa la obezitate. 

Pentru a preveni aceasta problema cu consecinte grave pentru sanatate este indicat sa ii asiguri pisicii din rasa Havana Brown o alimentatie de calitate, cu multe proteine.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Havana Brown este ideala pentru traiul in apartament, unde este protejata de diverse accidente, dar si de atacurile altor animale de companie. Este potrivita pentru o familie activa, care are timpul si energia necesare pentru a se juca si intretine aceasta pisica alerta si energica.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra