1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

THAIThai
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Nume Thai
Tara de origine Thailanda
Blana Blana cu fir scurt
Culoare Tonuri deschise

Pisica din rasa Thai este foarte inteligenta si comunicativa, ideala pentru orice locuinta unde i se acorda atentia de care are nevoie. Este usor de intretinut si este un adevarat companion pentru orice iubitor de feline.  

Origine si istoric

Pisica Thai, originara din Thailanda, a inceput sa fie dezvoltata in anii '50, atunci cand crescatori din lumea intreaga au inceput sa creeze o specie noua de pisici Siameze. De-a lungul timpului, pisica din rasa Siameza a fost imbunatatita pentru obtinerea unei pisici perfecte, cu trasaturi delicate.

Totusi, foarte multi crescatori iubeau vechea ''versiune'' a pisicii din rasa Siameza, astfel ca au vrut sa creeze o pisica puternica, cu trasaturi bine reliefate. In anul 1990, rasa de pisici Thai a fost recunoscuta oficial si a primit si acest nou nume, pentru a fi mai usor diferentiata de vechea rasa Siameza.

In anii 2000, pisica din rasa Thai a fost imprecheata cu pisici importate din Thailanda, pentru a pastra trasaturile distincte ale acestei rase de pisici.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Thai este o pisica cu un corp lung, suplu si fin, acoperit cu o blana cu fir scurt. Este un animal de talie mijlocie, foarte delicat si agil. Deoarece aceasta rasa este originara din Thailanda tropicala, pisica Thai are blana foarte scurta si fina.

Principala trasatura a pisicii din rasa Thai este capul cu o forma neobisnuita. Cu o frunte mare, ochi mari si rotunzi si un bot de forma triunghiulara, pisica din rasa Thai este foarte delicata.

Blana pisicii din rasa Thai este in tonuri deschise, cu pete de diverse culori, inchise la extremitati (coada, cap, picioare). Ochii de un albstru intens reprezinta o alta trasatura distincta a pisicii din rasa Thai.

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Thai are personalitatea pisicii din rasa Siameza. Este foarte inteligenta, activa si curioasa. Se ataseaza foarte mult de oameni, pe care ii adora si carora le este devotata. In plus, pisica din rasa Thai are un simt al umorului foarte bine dezvoltat.

Pisica Thai isi va urma stapanii peste tot in casa si va incerca sa ii ''ajute'' la toate treburile gospodaresti. De altfel, este foarte curioasa si ii place sa se implice in toate activitatile din casa. Pisica din rasa Thai este foarte comunicativa si isi va informa stapanii despre toate lucrurile care s-au intamplat in lipsa lor.

Pisica din rasa Thai are nevoie de atentia constanta a persoanelor cu care locuieste, in caz contrar vor suferi.  

Ingrijire si hrana

Pisica din rasa Thai este usor de intretinut si hranit. Blana sa scurta si fina nu necesita o periere intensa. De altfel, poate fi periata chiar si odata la cateva saptamani.

Totusi, ca orice animal de companie, are nevoie ca urechile si ghearele sa ii fie curatate si taiate regulat. De asemenea, pentru a preveni afectiunile dentare este bine ca dintii sa ii fie periati regulat.

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Thai este in general foarte sanatoasa. Ca orice pisica, si pisica Thai se poate confrunta cu anumite probleme. Adesea, aceste pisici pot suferi de strabism, o reminiscenta a rasei Siameza din care se trag. De asemenea, pisica Thai poate avea coada cu blana creata. Acestea sunt insa mai mult probleme fizice, care nu au un impact asupra longevitatii pisicii din rasa Thai.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Thai este foarte apropiata si devotata oamenilor cu care traieste. Este o pisica inteligenta si sociabila, care se adapteaza rapid oricarui mediu, cu conditia sa fie iubita si sa i se acorde atentia de care are nevoie.

Este bine ca in casele cu pisici din rasa Thai sa mai existe si alte animale de companie, cu care aceasta pisica sa isi petreaca timpul atunci cand stapanii nu sunt acasa.  

Prietenie cu omul

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra