1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

KIWIKiwi
Standard rasa
Nume Kiwi
Porecla Mamifer de onoare
Greutate 2.8-3.5
Marime 45-54 cm
Blana Penaj
Culoare Maroniu
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 20-40 ani

Descriere fizica

Kiwi (Apteryx australis) este o pasare nezburatoare. Este unica prin marimea mica si adaptarea la viata in padure. Kiwi este de marimea unui pui, avand 45-54 centimetri lungime si cantareste 2,8-3,5 kilograme. Penajul sau este de culoare maronie si are aspect de blana. La baza ciocului, pasarea kiwi (Apteryx australis) are mustati pe care le foloseste la atingere, fiind foarte importante deoarece are ochii mici si un vaz foarte slab.

Pasarea kiwi (Apteryx australis) nu are coada, iar aripile masoara 5 centimetri lungime, facand imposibil zborul. Cu toate acestea, picioarele sale sunt foarte puternice si poate alerga rapid. Pentru ca narile sunt in varful ciocului, pasarea kiwi are un puternic simt al mirosului. Temperatura corpului sau este mai mica decat a altor pasari, atingand 38 grade Celsius, iar muschii pectorali sunt nedezvoltati.

Comportament si personalitate

Pasarea kiwi (Apteryx australis) mai este numita si „mamifer de onoare” datorita asemanarii si multiplelor elemente gasite la mamifere. Este o pasare nocturna, cu un puternic simt al mirosului, iar penajul sau seamana cu o blana.

Pasarea kiwi este timida si solitara, iar faptul ca este noctura ii confera multiple avantaje: are acces la hrana indisponibila in timpul zilei si este ferita de pradatori. In timpul zilei va sta ascunsa in adapost asteptand sosirea noptii pentru a pleca in cautarea hranei.

pasarea-kiwi-mamifer-de-onoare

 

Ingrijire si hrana

Pasare kiwi (Apteryx australis) este carnivora si se hraneste cu nevertebrate terestre si acvatice. Mai poate manca si fructe. Pe timpul noptii isi foloseste ciocul lung si ascutit pentru a sapa in pamant in cautare de hrana.

Conditii de viata

Pasarea kiwi (Apteryx australis) traieste in Australia si este specifica tarii Noua Zeelanda.

Pasarea kiwi traieste in padurile si campiile subtropicale si temperate. Prefera zonele largi, cu paduri intunecoase ce o ajuta sa se camufleze si sa doarma in timpul zilei. In zonele nelocuite, pasarea kiwi isi construieste adapost sub pietre, sau in terenul moale si plat. In zonele locuite, aceasta pasare a fost nevoita sa se adapteze prezentei oamenilor prin construirea adapostului sub busteni si arbusti.

pasarea-kiwi-si-ou-adapost

 

Reproducere

Pasarea kiwi (Apteryx australis) se imperecheaza pe toata perioada anului, insa depune doar un singur ou, cel de-al doilea venind la 6 saptamani dupa primul. Marimea oului este mare comparativ cu corpul, fiind pasarea care depune cel mai mare ou, raportat la marimea corpului.

Speranta de viata a pasarii kiwi dupa primul an de viata este de 20 ani. In captivitate poate trai 30 de ani, uneori si 40 de ani.

Pradatori

Pasarea kiwi (Apteryx australis) are ca principali pradatori cainii, porcii, pisicile si oposumii.

pasare-kiwi-in-mana-carnivora

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra