1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

KURILIAN BOBTAILKurilian Bobtail
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Kurilian Bobtail
Tara de origine Rusia
Greutate 6 - 7 kg
Blana Groasa, stufoasa
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata 10 - 15 ani

Pisica din rasa Kurilian Bobtail este inteligenta, jucausa si foarte devotata familiei din care face parte. Cu un aspect salbatic, dar cu un temperament foarte placut, pisica Kurilian Bobtail este ideala pentru orice persoana iubitoare de feline.  

Origine si istoric

Pisica din rasa Kurilian Bobtail este o rasa naturala de pisici care isi are originea in insulele rusesti Sakhalin si Kuril, un arhipelag format din aproximativ 56 de insule vulcanice. Acest arhipelag este situat la aproape 1000 de kilometri de insula japoneza Hokkaido, care separa Marea Okhotsk de Oceanul Pacific.

Se crede ca pisicile cu coada scurta se afla pe aceste insule de mai bine de 200 de ani si au fost aduse inapoi pe continent, in Rusia, la mijlocul secolului al XX-lea, de catre cercetatori si membri ai armatei.

Datorita instinctului lor natural de a vana, pisicile din rasa Kurilian Bobtail sunt foarte populare in gospodarii unde sunt folosite pentru prinderea rozatoarelor. Populare in Europa datorita temperamentului lor placut, aceste pisici sunt aproape necunoscute in alte zone ale lumii.

Rasa de pisici Kurilian Bobtail a fost recunoscuta oficial in anul 2012.

rasa-kurilian-bobtail-coada-scurta

 

Descriere fizica

Pisica din rasa Kurilian Bobtail este o pisica de talie medie spre mare. Principala trasatura a pisicii din aceasta rasa este coada scurta, foarte stufoasa. De asemenea, foarte multe specimene din aceasta rasa au coada acoperita de o blana mai lunga, de pana la 15 centimetri. De altfel, se spune ca nu se gasesc doua pisici din rasa Kurilian Bobtail care sa aiba cozi identice!

Corpul pisicii din rasa Kurilian Bobtail este musculos, cu un schelet bine dezvoltat, compact, cu un piept larg. Picioarele din spate sunt usor mai lungi decat cele din fata. Capul este mare, in forma de triunghi, usor rotunjit. Ochii sunt mari si rotunzi, de obicei galbeni sau verzi. Pisicile din aceasta rasa care au blana alba au ochii albastri!

Urechile sunt triunghiulare, de dimensiuni medii, cu smocuri de par la baza. Corpul este acoperit de o blana groasa si stufoasa, de diferite culori si modele.

La maturitate, pisica din rasa Kurilian Bobtail atinge o greutate de 6-7 kilograme. Per ansamblu, aspectul acestei pisici este de animal salbatic.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Kurilian Bobtail este independenta, inteligenta, curioasa, jucausa si foarte tandra. Cu putin efort, poate fi dresata sa invete diverse trucuri. In ciuda aspectului salbatic, pisicile din rasa Kurilian Bobtail au un temperament echilibrat, nefiind agresive. Se ataseaza foarte mult de stapanii sai, cu care dorm chiar in pat daca li se permite acest lucru.

Pisica Kurilian Bobtail este devotata, iubitoare si sociabila. Se intelege bine si cu alte pisici, dar si cu copiii si cainii. Este o excelenta saritoare, ii place sa stea in locurile cele mai inalte din casa si sa isi observe ''domeniul''.

Este si o pisica care se adapteaza rapid si, daca i se acorda atentia cuvenita, aceasta pisica se va simti foarte fericita daca traieste doar in casa. In plus, pisica din rasa Kurilian Bobtail are o pasiune pentru apa: ii place la nebunie sa stea in apa si sa ''prinda'' peste.  

pisica-kurilian-bobtail-excelenta-saritoare

 

Ingrijire si hrana

Blana dubla a pisicii din rasa Kurilian Bobtail este moale, matasoasa si placuta la atingere. Nu se incalceste, insa ocazional este bine sa fie periata, pentru a indeparta mizeria si firele moarte de par. Specimenele care au blana mai lunga este bine sa fie periate de doua ori pe saptamana. De asemenea, in perioadele de naparlire este bine ca pisica sa fie spalata, pentru a indeparta mai usor firele moarte de par.

Deoarece este o pisica masiva, pisica din rasa Kurilian Bobtail are nevoie de mai multa hrana decat o pisica obisnuita. Trebuie totusi multa atentie la cantitatile de hrana oferite, pentru a preveni obezitatea si afectiunile asociate cu aceasta problema.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Kurilian Bobtail este foarte sanatoasa si nu sufera de afectiuni genetice. Spre deosebire de pisica din rasa Manx, care nu are coada, pisica din rasa Kurilian Bobtail nu sufera de probleme ale coloanei vertebrale.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Kurilian Bobtail se ataseaza foarte mult de stapanii sai si formeaza o legatura speciala cu familia din care face parte. Este un bun companion pentru orice persoana care iubeste felinele.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra