1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CIOBANESC BEAUCERONCiobanesc Beauceron
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Ciobanesc Beauceron
Cod rasa Grupa 1, numarul 44
Porecla Ciobanesc francez, Ciobanesc Beauce, Berger de Beauce, Ciobanesc francez cu parul scurt
Tara de origine Franta
Greutate 30-45 kilograme
Inaltime 63-71 centimetri
Blana Scurta
Culoare Negru cu maro, arlechin
Capacitate la nastere 6-7 pui
Speranta de viata 10-13 ani

Aceasta rasa franceza de caini ciobanesti este cunoscuta pentru temperamentul sau curajos si vointa de fier, este usor de dresat si un excelent caine de paza. 

Origine si istoric

Cainele ciobanesc Beauceron este o rasa straveche folosita pentru paza si protejarea turmelor de oi ce pasteau in jurul Parisului.

Verisorul cu parul scurt al rasei Briard, cainele ciobanesc Beauceron este posibil sa aiba o legatura si cu rasa Doberman. Primul club al crescatorilor si simpatizantilor rasei Beauceron a fost deschis in anul 1911. 

Dupa cele doua razboaie mondiale, timp in care cainele ciobanesc Beauceron a fost foarte apreciat pentru serviciul militar. In prezent, aceasta rasa este folosita in serviciul politiei si pentru pazirea animalelor. 

ciobanesc-beaceron-poza-paza

 

Descriere fizica

Din punct de vedere fizic, cainele ciobanesc Beauceron este jumatate Mastiff, jumatate Doberman. Este foarte puternic, agil si receptiv la sarcinile de munca. Ajunge la o inaltime de 64-71 centimetri si o greutate de 30-39 kilograme.

Blana rasei ciobanesc Beauceron este scurta in timp ce posteriorul si coada sunt usor franjurate. Ochii sunt inchisi la culoare, iar urechile sunt in general cupate. Daca te hotarasti sa nu cupezi urechile cainelui ciobanesc Beauceron, acestea vor sta semi-ridicate. Fiecare picior are patru degete, insa se cere ca picioarele din spate sa aiba fiecare cate doi pinteni, iar lipsa acestei trasaturi reprezinta o descalificare.

Blana cainelui ciobanesc Beauceron este neagra cu pete maronii, in special pe picioare. Exista si varianta de blana in trei culori (arlechin) formate din negru, gri si maro. 

Comportament si personalitate

Ca majoritatea cainilor ciobanesti, rasa Beauceron are puternice instincte de paza si va avea tendinta de a pazi orice grup format din mai mult de doua animale. Consecvent, dar bland, dresajul este esential la aceasta rasa pentru ca va deveni cel mai loial si ascultator caine de rasa. Cainele ciobanesc Beauceron este foarte ascultator cu stapanii sai care stiu sa se impuna. Cu toate acestea, lipsa dresajului sau tratamentul dur poate genera foarte usor un comportament nevrotic. Este nepotrivit pentru persoanele care nu au mai detinut inainte un caine.

Rasa ciobanesc Beauceron este foarte protectiv cu familia si poate arata ca este un caine de paza neinfricat. Curajul si simtul observatiei il fac un excelent caine de salvare sau in serviciul politiei.

Pentru ca rasa ciobanesc Beauceron are un temperament tolerant si rabdator, aceasta devine o parte foarte adaptata dintr-o familie. Poate aparea ca fiind brutala, insa e foarte delicata cu copiii si minunat cu alti caini.

Daca iti doresti un caine ciobanesc Beauceron, e bine sa ai in vedere ca acesta este in primul rand un caine de lucru si are nevoie de multe exercitii zilnice. Este nepotrivit pentru viata la apartament. 

ciobanesc-beaceron-profil-familie

 

Ingrijire si hrana

Cainele ciobanesc Beauceron are un apetit foarte mare si de aceea este predispus la dilatatia gastrica. Este indicat sa-l hranesti de doua-trei ori pe zi cu portii mici. Multi dintre crescatorii de ciobanesc Beauceron promoveaza hrana facuta in casa ce se bazeaza pe carne fara grasime, legume si cereale.

Cainele ciobanesc Beauceron nu are nevoie de multa ingrijire. O periere ocazonala este suficienta, iar in perioada de naparlire este nevoie de o periere mai frecventa. Spala-i blana doar atunci cand este necesar ! Pentru ca are cate doi pinteni la picioarele din spate, acestia nu trebuie indepartati, mai ales daca doresti sa participi la expozitii si concursuri cu el, altfel indeparatarea lor este optionala. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Displazia de sold este cea mai comuna problema ereditara la cainele ciobanesc Beauceron, insa si dilatatia gastrica este o problema serioasa. Este important sa stii semnele acestor boli pentru a fi pregatit din timp sa-l duci la medicul veterinar imediat ce acestea apar.

Anual, cainele ciobanesc Beauceron are nevoie de vizite la medicul veterinar si vaccinuri dupa urmatoarea schema :

La varsta de 6-8 saptamani se fac vaccinurile impotriva urmatoarelor boli: rapciuga, leptospiroza, hepatita, parainfluenza, corona si parvovirus.

La varsta de 10-12 saptamani se face al doilea vaccin impotriva virusului corona.

La varsta de 14-16 saptamani se face al treilea vaccin impotriva virusului corona si rabiei.

Apoi anual se va face vaccinuri impotriva virusului corona si rabiei pentru a mentine sanatatea cainelui ciobanesc Beauceron

beauceron-arlechin-displazia-de-sold

 

Conditii de viata

Cainele ciobanesc Beauceron poate fi tinut in spatii mici, insa are nevoie de multa miscare. Ideal ar fi sa il tii intr-o curte imprejmuita in care are suficient spatiu de miscare. 

Dresaj

Dresajul cainelui ciobanesc Beauceron trebuie sa fie ferm, iar inteligenta cainelui il va ajuta sa invete repede. In momentul in care acesta va invata cine este stapanul, atunci va fi fericit sa i se supuna acestuia. 

Reproducere

Daca doresti sa dai spre monta cainele ciobanesc Beauceron, este bine sa fii foarte atent la problemele de sanatate ale femelei si masculului. Acesta este primul lucru important pe care e foarte bine sa-l faci cand vine vorba de inmultire. 

Ciobanesc Beauceron pret

Astazi, 9 ianuarie 2013, un caine ciobanesc Beauceron se vinde cu pretul cuprins intre 350 si 900 Euro. Acest pret difera in functie de crescator, varsta cainelui si puritatea exemplarului. Este indicat sa verificati ambii parinti ai puiului ciobanesc Beauceron si sa vizitati locul in care a crescut pentru a fi sigur ca faceti cea mai buna alegere. 

rasa-beauceron-reproducere

 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra