1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

OJOS AZULESOjos Azules
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Ojos Azules
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 4 -5 kg
Blana Scurta, deasa, matasoasa
Culoare Diferite culori
Speranta de viata 10 ani

Pisica Ojos Azules face parte dintr-o rasa foarte rara, pana in prezent cunoscandu-se foarte putine detalii despre ea. Este insa o pisica docila si afectuoasa, ideala pentru familiile linistite.  

Origine si istoric

Istoria pisicilor din rasa Ojos Azules a inceput in anul 1984, in New Mexico, acolo unde aceste pisici au fost identificate intr-o colonie de pisici abandonate. Prima pisica identificata a fost o femela cu blana neagra cu pete galbene, care a primit numele de Cornflower.

Atunci cand a fost imperecheata cu masculi din alta rasa, puii rezultati aveau aceeasi ochi albastri, foarte intensi. Astfel, crescatorii au stabilit ca aceasta gena este una dominanta. Totusi, rasa de pisici Ojos Azules este foarte rara. Pana in anul 1992 existau doar 10 pisici Ojos Azules!

Aceasta rasa a fost insa recunoscuta oficial in anul 1991, iar in zilele noastre exista cativa crescatori care lucreaza la dezvoltarea si imbunatatirea acestei rase de pisici.  

Descriere fizica

Principala caracteristica a pisicilor din rasa Ojos Azules sunt ochii de un albastru intens. De fapt, in limba spaniola ''Ojos Azules'' inseamna ''Ochi Albastri''. In plus, culoarea ochilor pisicilor din aceasta rasa este mult mai intensa decat a celor din rasa Siameza. Şi, spre deosebire de aceste pisici, pisicile din rasa Ojos Azules nu sufera de strabism sau surditate.

De asemenea, culoarea ochilor nu afecteaza culoarea blanii, asa cum se intampla in cazul altor rase de pisici. Astfel, pisicile Ojos Azules cu ochi albastri si blana neagra sunt o adevarata senzatie.

Se crede insa ca aceasta culoare albastra a ochilor este de fapt o mutatie genetica naturala! Centrul ochilor pisicilor din rasa Ojos Azules poate fi auriu, verde sau roscat.

Corpul pisicii din rasa Ojos Azules este de talie mijlocie, bine proportionat, cu un schelet puternic si bine dezvoltat. Capul este triunghiular, nasul micut si delicat, iar coada proportionata cu corpul. Picioarele din spate sunt usor mai lungi decat cele din fata.  

Comportament si personalitate

Deoarece rasa de pisici Ojos Azules este foarte rara, se cunosc foarte putine lucruri despre temperamentul acestei pisici. Totusi, cei care au intrat in contact cu astfel de pisici spun ca sunt active, prietenoase si afectuoase. Docile si linistite, pisicile din rasa Ojos Azules prefera sa isi petreaca tot timpul in casa.

Pisicile din rasa Ojos Azules se inteleg bine si cu copiii si alte animale de companie. Este totusi bine sa nu fie lasate in prezenta cainilor agresivi sau cu o personalitate foarte puternica.

Ingrijire si hrana

Blana pisicilor din rasa Ojos Azules este scurta, moale, matasoasa si stralucitoare. Este usor de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta. In rest, are nevoie de ingrijirea obisnuita: curatarea urechilor si a ghearelor si spalarea frecventa a dintilor.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pana acum nu au fost inregistrate probleme de sanatate la pisica din rasa Ojos Azules, insa in general este un animal sanatos si virguros.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Ojos Azules este linistita si docila, astfel ca este potrivita pentru traiul in casa. Este foarte usor de crescut si intretinut, fiind astfel un animal de companie foarte placut.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra