1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

NEBELUNGNebelung
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Nebelung
Tara de origine Rusia
Greutate 5 - 7 kg
Blana Lunga, deasa, moale, matasoasa
Culoare Albastru - gri
Speranta de viata 11 - 16 ani

Pisica din rasa Nebelung este afectuoasa si jucausa, ideala pentru persoanele linistite, care ii pot oferi un mediu de viata calm, departe de zgomote si agitatie. Este o pisica sanatoasa, care traieste mult si devine un adevarat tovaras de viata pentru stapanii sai!

Origine si istoric

Pisica din rasa Nebelung este varianta cu blana lunga a rasei de pisici Albastru de Rusia. Aceasta rasa de pisici a aparut la sfarsitul anilor '80, cand au fost incrucisate doua pisici din rasa Albastru de Rusia care aveau blana lunga.

Rasa Nebelung a fost recunoscuta oficial in anul 1987, iar recunoasterea totala a primit-o in anul 1997. De asemenea, aceasta rasa poate fi incrucisata cu Albastru de Rusia fara a fi penalizata in concursurile pentru feline.  

pisici-nebelung-blana-lunga

 

Descriere fizica

Cuvantul care defineste pisica din rasa Nebelung este chiar ''lung''. Are corpul lung si musculos, gatul gratios, picioarele lungi si solide, blana si coada lungi. Ochii ovali au o culoare verde aprins, uneori cu tenta de galben. Urechile sunt ascutite si mereu in alerta, iar fata este mai mult ascutita decat rotunda.

Astfel, aspectul general al pisicii din rasa Nebelung este lung, musculos si gratios. Corpul este acoperit cu o blana lunga si deasa, cu o textura moale si matasoasa. Blana este de culoare albastra-gri, care poate contine si fire argintii.

De obicei, masculii Nebelung au un guler de blana in jurul gatului. In plus, blana de pe coada a acestor pisici este mai lunga decat cea de pe corp. Smocuri de blana mai lungi se gasesc si in spatele urechilor si picioarelor din spate.  

rasa-nebelung-corpul-lung-si-musculos

 

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Nebelung este afectuoasa, tandra, linistita si chiar timida. Totusi, in ciuda temperamentului sau rezervat, este foarte jucausa si se ataseaza foarte mult de stapanii sai. Ii place sa se joace cu jucarii, sa se catere si sa sara de la inaltime.

Este timida in special cu persoanele necunoscute care intra in casa, de care se va ascunde in locuri numai de ea stiute. Este insa o pisica foarte loiala familiei, in special persoanei de care se ataseazaa cel mai mult. Persoanele preferate au asadar parte de un tratament special, deoarece acestei pisici ii place sa stea in brate, sa se rasfete si sa isi urmeze stapanii peste tot in casa.

Pisica din rasa Nebelung este o pisica foarte sensibila, careia nu ii place sa fie ignorata si care va suferi daca nu primeste atentia pe care si-o doreste. De altfel, lipsa afectiunii poate face ca aceasta pisica sa devina anxioasa, stresata si speriata.

Chiar daca prefera compania stapanilor, pisica Nebelung nu are probleme in a fi lasata singura acasa si isi gaseste diverse activitati. Spre deosebire de alte rase de pisici active si inteligente, pisica Nebelung nu distruge lucrurile din casa, avand miscarile gratioase ale unei balerine.

Ingrijire si hrana

Pisica din rasa Nebelung are o blana lunga si stufoasa, care necesita ingrijire saptamanala. De altfel este bine sa fie periata de 2-3 ori pe saptamana. De asemenea, aceasta pisica naparleste masiv, astfel ca este recomandat ca in aceste perioade sa fie periata mai des si chiar spalata.

Pisica Nebelung consuma orice tip de hrana, insa este recomandat sa fie hranita cu moderatie, deoarece are tendinta de a se ingrasa. Mesele pentru aceasta pisica trebuie sa fie la ore fixe, altfel va deveni foarte stresata.  

pisica-nebelung-ingrijire-saptamanala

 

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisica din rasa Nebelung este sanatoasa si activa foarte multi ani. Are insa un apetit alimentar mare, astfel ca se poate ingrasa foarte repede.

Conditii de viata

Pisica din rasa Nebelung este potrivita in special pentru persoanele mature, cu copii mai mari de 10 ani. Prefera familiile linistite si stabile si nu ii plac schimbarile. Aceasta pisica nu este potrivita pentru familiile cu copii mici, deoarece devine iritata atunci cand este manipulata cu neatentie.

Tolereaza si alte animale de companie, atata timp cat nu este deranjata sau amenintata de prezenta lor.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra